Yazarımız Mehmet Çetinbudak, gelişmeler ışığında Suriye'deki muhaliflerin Halep operasyonunu değerlendiren bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, gündemin tartışılan konularından biri olan "etki ajanlığı yasası"na İslami bakış açısını ortaya koyan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Müslümanların olayları doğru bir şekilde yorumlayıp harekete geçmelerinin siyasiler ve medya tarafından nasıl engellenmeye çalışıldığını ifade eden bir makale yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, ümmetin sahipsizliğini ve Hilâfet'in gerekliliğini ortaya koyan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Hilâfet'in yeniden ikamesinin Müslümanlar için yüksek hedeflerden en önceliklisi olduğunu ifade eden bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, makalesinde, insanın dünyevi hırsları karşısında nasıl bir tavır takınması gerektiğini Gazze'deki direniş üzerinden ortaya koydu.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Gazze konusunda gerekli dirayetli tavrı göstermeyen yöneticileri eleştiren bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Filistinli Müslümanların Yahudi varlığına saldırıları sonrası hümanizmi hatırlayan zevatın tavrını eleştiren bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak makalesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müslüman kadınların tesettürüne yönelik saldırılara yönelik açıklamalarını değerlendirdi.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, yıkmak ve yapmak olguları üzerinden toplumların inşasının önemini ifade eden bir makale yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, liderin kime, neye öfkelenmesi gerektiğini ortaya koyan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, yıldönümü olması hasebiyle Marshall yardımlarıyla ABD'nin ne amaçladığını ortaya koyan bir makale yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, 2022'nin dünyada yaşattığı uyanış bilincinden hareketle 2023'e dair bir projeksiyon sunan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, yöneticilerin Allah'ın yüklediği sorumluluktan nasıl kaçtıklarını ve bu durum karşısında ümmete düşen sorumluluğu ortaya koyan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, ümitvar olmanın gereğini Musa Aleyhi’s Selam’ın kıssası üzerinden ortaya koyan bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, fıtratın ne olduğuna, nasıl bozulduğuna dair tespitlerin yer aldığı bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak makalesinde, hayatından bezmiş, suratları asık ve moralleri düşük insanlara farklı bir bakış açısı sunuyor.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, kapitalist sistemin fiyat mekanizması uygulamasını konu edinen bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, "şehit" ağabeyine küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan olayından hareketle küfürbaz, ahlaksız siyasetçileri üreten bozuk sistemi yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, TÜSİAD Başkanı’nın laiklik açıklamalarından hareketle bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Avrupa’da baş gösteren enerji krizini konu edinen bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Şeyh Said-i Piran’ın şehadetinin 96. sene-i devriyesi münasebetiyle bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, yönetimde feraset ve basiretin önemine değinen bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, gerçek manada cesaretin ne olduğunu ve cesur insanların özelliklerini konu edinen bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform açıklamalarını makalesinde eleştirdi.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, sosyal medyanın Müslümanlar ve İslâm daveti açısından önemine değinen bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sık kullandığı Ömer RadiyAllahu Anh’ı örnek göstermesinin nasıl tutarsız bir zeminde yapıldığını yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, meşhur keklik hikayesinden hareketle bir takım âlim, hoca sıfatlı şahısların İslâmi cemaatleri hedef göstermelerindeki basiretsizliği kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, kapitalizmin iktisadi sorun anlayışına dair bir makale kaleme aldı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak makalesinde; İslâm ümmetinin demokrasiden kurtulmak için yapılması gerekenleri ana hatları ile yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak makalesinde; bozuk nizam demokrasi ile İslâm arasındaki temel farka işaret ediyor.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak makalesinde; psikolojik manipülasyon yöntemlerinden biri olan Gaslighting yöntemine yöneticiler örneği üzerinden değiniyor.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, korona tedbirleri hiçe sayılarak yapılan Anıtkabir ziyaretlerindeki aymazlığı ve bu duruma yönelik verilen İslâmi tepkileri yazdı...
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, koronavirüsün dünya egemen güçlerini aciz bırakan etkisini ve bu sürecin akabinde oluşan Hilâfet Devleti beklentisini yazdı.
Yazarımız Mehmet Çetinbudak, Batıkan ve peşinde gidenlerin kaçınılmaz sonu "karınca değirmeni"ni yazdı...
Vakıa, kendisini insanlara dayatır. Ekseriyetle insanlar da bu durumu kabullenir. Bunun uluslararası ilişkilerde bile “reel politik” adı altında uygulamalarına şahit oluyoruz.
Kimileri eşkıya, kimileri kervanda yolcu, kimileri Abdulkadir, kimileri de ortada bu kadar olaylar olurken etliye sütlüye karışmayan develer gibi…
Adaletin yerini bulmasını isteyen halk, “Kısasta hayat vardır!” demek istedi, “İdam isteriz!” diyebildiler.
Türkiye yöneticileri ve Müslümanların başlarındaki diğer yöneticiler de mi tatilde? Aradığımız kişiye şu an ulaşılamıyor mu?
Kendi ellerinizle yaptıklarınız, kendi sonunuzu getirecek! Bu size yürek acısı olarak yeter!
“Allah’ım! Gazabından rızana, cezandan affına ve senden yine sana sığınırım…” [Müslim, Salât]
“Benim adım Rıfkı. Bakmıyor musunuz toplumun haline? Nasıl sakin olayım? Devlet nerede? Tüm bu pislikler, suçlar yapılırken bir Müslüman nasıl sakin olabilir?”
Zaferini çaldırma! Allah’ın hükümlerini yeryüzüne hâkim kılmak için çalışmak, çalışmak, yine çalışmak lazım.
İslâm Devleti olmasa dahi, İslâm Devleti kurulana kadar var gücü ile daveti taşıyan dava taşıyıcısı, İslâm’ın fikrî liderliğini pratik olarak insanlara göstermelidir.
Ehven, kelime anlamı itibariyle, “en zararsız, daha hafif”; şer ise, hayrın karşıtı olup “meşru olmayan her türlü iş” demektir. Terkip olarak da ehven-i şer, diğerlerine kıyasla zarar ve fenalık bakımından daha hafif olan kötülük anlamında kullanılır.
Bundan dolayı, Müslümanların demokrasiyi almaları ve kabul etmeleri haram olduğu gibi ona davet etmeleri veya onun esası üzerine parti kurmaları, onu hayata bakış açısı olarak ittihaz etmeleri veya onu tatbik etmek için almaları haramdır. Yine onu, anayas
Gel sen Allah’a karşı, Peygamberine karşı, İslâm’ın değerlerine karşı, Müslümanların canlarına, mallarına, kanlarına, namuslarına karşı vebal içinde olan yöneticileri destekleyerek sen de vebal içine girme! Bu sistem böyle kaldıkça yöneticiler değişse de
Müslümanların başındaki yöneticilere sesleniyorum: Kâfirlerden korkup, Allah’a meydan okuma cesaretini göstereceğinize; Allah’tan korkun da kâfirlere meydan okuma cesaretini gösterin. Haydi, cesaretiniz varsa bunu yapın, bunu yapın ki üm
Müslümanları öldüren eli kanlı katiller ile iş tutmak nasıl bir zihniyetin ürünüdür? Onları dost değil, düşman edinmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? İç siyasetinize yönelik olarak zalimlere meydan okur gibi gözükseniz dahi icraatla
He, zihinlerdeki; laiklik, demokrasi, cumhuriyet, başkanlık sistemi, medeniyetler arası ittifak, dinler arası diyalog, rızk endişesi, ölüm korkusu, zulmün karşısında sessizlik, zalim yöneticiler, yargı, kâfir devletler, onların silahları,
İslâm\'ın hayat, devlet ve devletlerarası ilişkiler için evrensel bir ideoloji olduğuna dair ümmette güven bırakmadığınız için size hakkımı helal etmiyorum. İslâm ümmetini, diğer devletler karşısında eziklik zihniyetine soktuğunuz
Bazen aynı vakıaya bakarsın, başkası hezimet görürken, sen fırsat görürsün. Başkası demotive olur, sen daha da fazla Allah’ın davasını yüklenmek için enerji yüklenirsin. Sana gereken enerji, motivasyon önce Allah’a tevekkül etmend
BÜYÜK DÜŞÜNÜN! Tekrar, özel olarak Müslümanların başındaki yöneticilere sesleniyorum: Kâfirlerden korkup, onlarla işbirliği yapıp, Allah’a meydan okuma cesaretini göstereceğinize; Allah’tan korkun da kâfirlere meydan okuma cesareti
Allah düşmanlarını, zalimleri, diktatörleri, kâfirleri, münafıkları, ajan yöneticileri alaşağı etmek, yerine Râşidî bir Halife naspetmek ve çok yakında kurulacak Râşidî Hilafet Devleti’ni her alanda diğer devletlere üstün kılmak
İğneyi kapitalizm, demokrasi balonuna, çuvaldızı sermaye sahiplerine ve ümmeti uyutan ve sömüren ajan yöneticilere batır!
Survivor yarışma programı, bir yarışmacının ayak bileğindeki sıyrığı dakikalarca göstererek izleyicinin felç olmuş acıma duygusuyla alay ederken, tüm İslamî beldelerde hatta tüm dünyada ölen insanlığın acısını insanlara unuttur
Bu kısa hikâyemiz demokraside adalet arayanlara gelsin, demokrasiyi baş tacı edenlere gelsin. Yürüdükleri yol, yol değil. Demokraside, kışlarınız daha çok soğuk geçer. Hatta yazlarınız dahi kışa döner. Adalet ancak İslam’dadır, İs
Genel olarak Müslümanların yaşadıkları beldelerde uygulanan siyasete bakacak olduğumuzda, yakında kurulacak olan Râşidî Hilâfet meselesinin hem kâfirlerin hem de Müslümanların gündemlerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu görebilir
Farklı siyasiler, farklı köşe yazarları da “İstiklal ve istikbal mücadelesi” kavramı üzerinde durdular, duruyorlar...
Değişime ihtiyacınız olduğunu idrak etmediğiniz müddetçe değişmeye gayret de etmezsiniz, değişemezsiniz de.