
ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyaz Saray'da gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, İran'la nükleer anlaşma ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Avusturya Müslümanlar için Danışmanlık Merkezince hazırlanan "2017 Müslüman Karşıtı Irkçılık Raporu"nda geçen yıl Müslümanlara yönelik 309 saldırının kaydedildiği, bu rakamın 2016'ya göre yüzde 21 arttığı bildirildi.

İslâmi siyasi parti Hizb-ut Tahrir, Hilâfet'in yıkılışının hicri yıl dönümünde birçok ülkede 28 Recep etkinlikleri düzenledi ve Müslümanlara Hilâfet'i tekrar hatırlattı.

Köklü Değişim Yayıncılık, 27 Nisan – 06 Mayıs 2018 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan Konya Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı’na katılıyor.

Türkiye’nin gündemini erken seçim tartışmaları meşgul ederken geçen hafta İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen sürpriz bir toplantı basında fazla yer bulmadı.

Ermenistan'da uzun yıllardır süre gelen ekonomideki kötü gidiş ve yoksulluk halkı canından bezdirdi. Sarkisyan ile görüşme sonrasında muhalif lider Nikol Paşinyan’ın gözaltına alınması devrimin fitilini ateşledi.

Piyasalar, 24 Haziran 2018'de yapılacak olan erken seçime odaklanmışken, ekonominin alarm veren lokomotif sektörlerini teşviklerle rahatlatacak mini paket gündeme geldi.

Avrupa ülkelerinden Belçika'da 2015 yılında 277, 2016 yılında 284 sığınmacı çocuk kaybolurken, bu sayının geçen yıl 618'e yükseldiği bildirildi.

Almanya’da yaşanan başörtüsü yasağına karşı “Realität İslam‘dan” İslami kuruluşlara ve Camilere resmi bir çağrı yapıldı.

Gazze-“İsrail” sınırında devam eden 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerinde “İsrail” askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinli daha öldü.

CHP'den 15 milletvekili, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.Bu hamle ile İYİ Parti, Meclis'te grup kurma sayısına ulaşarak seçimlere doğrudan katılabilecek.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Turan, "Yakın zamanda çıkan bir araştırmaya göre, son 25 yılda dünyadaki mücadele ve savaşlarda ölen Müslümanların sayısı 12,5 milyonu bulmuştur." dedi.

Dünya İslam Birliği (Rabıta) ve Vatikan Papalık Konseyi arasında ortak hedefler doğrultusunda daimi çalışma meclisi kurulmasını da ön gören bir protokol imzalandı.

Hizb-ut Tahrir davası kapsamında tutuklanan Kırım Tatarlarının, tutuklu bırakılmasına karar verildi.

Filistinlilerin El Halil, Nablus ve Ramallah'a bağlı bazı bölgelerde düzenlediği gösterilere “İsrail” askerleri tarafından sert müdahalede bulunuldu. “İsrail” keskin nişancıları, dün 13 yaşındaki çocuğu katletti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonunun Yemen'in batısında düzenlediği hava saldırısında en az 18 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Belçikalı firmalara Suriye’ye kimyasal malzeme satmaktan dava açıldı. Bugüne kadar 215 kez kimyasal saldırı düzenleyen Esed rejimi, bu katliamları ABD’nin gözetiminde ve Rusya’nın himayesinde gerçekleştirdi.

Fransa Yüksek İdari Mahkemesi, vatandaşlık töreni sırasında yetkililerle el sıkışmayı reddeden Cezayirli Müslüman kadının vatandaşlığını iptal etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı Kudüs'ü “İsrail”in başkenti olarak tanıdıklarını, Doğu Kudüs’ün ise gelecekteki bir Filistin devletinin başkenti olması gerektiğine inandıklarını açıkladı.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral McKenzie, geçen hafta düzenlenen ABD öncülüğündeki Suriye saldırısının ülkede stratejik bir değişiklik yapmak üzere tasarlanmadığını beyan etti.