Esed: Hedefimiz İdlib ve Çevresi
27 Temmuz 2018

Esed: Hedefimiz İdlib ve Çevresi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Katil Esed, Rus haber ajansına konuştu. "Askeri önceliğimiz İdlib" diyen Esed, İdlib ile de sınırlı kalmayacağını belirtti.

Esed’ın açıklamalarına yer veren Rus haber ajansı Tass, Esed’in "Şimdi hedefimiz İdlib, ama sadece İdlib de değil" sözlerini alıntıladı. Rus medyası da Suriye ordusunun ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gireceklerini bildirdi. Esed'ın, ordunun tüm bu bölgelerde ilerleyeceğini vurguladığı belirtildi.

İdlib, Suriye savaşında muhaliflerin kontrolünde kalan sayılı yerler arasında bulunuyor. İdlib aynı zamanda Rusya, İran ve Türkiye arabuluculuğunda yürütülen Astana görüşmeleri sonunda ilan edilen "çatışmasızlık bölgeleri" arasında yer alıyor. Yapılan anlaşmalar sonucu siviller ve silahlı muhaliflerin yerleri değiştirilmiş, birçok silahlı muhalif ve aileleri İdlib'e tahliye edilmişti.

Rejim güçleri ülkenin güneyinde geçen haftalarda yürüttüğü operasyonlar sonucu Ürdün sınırı yakınındaki Dera bölgesinde kontrolü sağlamış ve silahlı muhalifler bölgeden çekilmişlerdi. Esed daha önce de yaptığı bir açıklamada, "Hükümetin görevi Suriye topraklarına ait her yeri kurtarmaktır" demişti.

"Silah Bırakmayan Beyaz Miğferliler Öldürülecek"

Rus haber ajansı Tass, Esed’in, Suriye'de muhaliflerin hâkim olduğu bölgelerde faaliyet yürüten yardım örgütü ‘Beyaz Miğferliler'e bağlı ilk yardım personelinin "teslim olmamaları durumunda öldürüleceklerini" belirttiğine yer verdi.

Esed’ın, "Ya dört, beş yıldır süren af kapsamında silahlarını bırakırlar ya da diğer tüm teröristlerle aynı muameleyi görecekler” dediği bildirildi. Katil Esed rejimi, Beyaz Miğferleri cihatçı yapıların Suriye'deki bir kolu olarak kabul ediyor.