Doğu Türkistanlı Bir Aile Daha Çin’e Gönderiliyor!
13 Aralık 2018

Doğu Türkistanlı Bir Aile Daha Çin’e Gönderiliyor!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, haftalık gündem değerlendirme toplantısında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Mahmut Kar’ın açıklamalarından bazı satırbaşları:

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

>

“Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu sayfası Facebook yönetimi tarafından kapatıldı!”

“Hizb-ut Tahrir hakkı söylemeye, İslâm’a davet etmeye, marufu emretmeye ve münkerden alıkoymaya devam edecektir, bundan hiçbir zaman geri durmayacaktır.”

“Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun yeni Facebook sayfasını açtığımızı ilan ediyor ve çalışmalarımızı buradan takip etmenizi bekliyoruz:

https://www.facebook.com/ht.turkiyeofisi

YÜKSEK HIZLI TREN KAZASI

>

“Sorumlular ve hatası bulunanlar tespit edilmelidir!”

“Bu tür kazaları bahane edip kutuplaşmayı artırıcı söylem ve dil kullanarak bunları siyasete malzeme yapmak ne kadar yanlışsa, ucu bize dokunacak endişesi ile meseleyi sadece kaza diyerek geçiştirmek de o kadar yanlıştır.

Toplumdaki yaygın kanaat şöyle: bu kaza soruşturmasının sonucu da diğerlerinden farklı olmayacaktır.”

“Kutuplaşmayı körükleyen her iki kesim meydana gelen her gelişmeyi ya hükümete yüklemek ya da hükümetin sorumluluğunu aklamak adına “FETÖ” ile ilişkilendirmeyi adet haline getirmiştir.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN İŞÇİLERE MEYDAN ÇAĞRISI

>

“CHP âdeten kaos ve karmaşadan beslenen İngiliz yanlısı bir partidir!”

“İktidarda kaldığı yıllar hep açlık ve yoksulluk dönemleriyle bilinen bir partinin işçi haklarından bahsedip onların mücadelesinin yanında olduğunu söylemesi aldatmaca ve yalandan başka bir şey değildir.”

“Nasıl ki AK Parti’nin derdi Amerika’nın menfaat ve çıkarlarını korumak ise CHP’nin derdi de İngilizler başta olmak üzere tüm Avrupa’nın menfaatlerini korumaktır.”

“Yüzyıldır Müslümanlar iktidar ve muhalefet partilerinin çıkmazında vakit kaybediyor, değirmen taşlarının arasında ezilen buğday taneleri gibi ufalanıp eriyor. Bunlar Müslümanları ya yersiz korkularla, kuru vaat ve hayallerle oyalıyorlar ya da laiklik ve Kemalizm ile ezmeye çalışıyor.”

KUDÜS BİZİM KIRMIZIÇİZGİMİZDİR!

>

“Kudüs İslâm’ın kırmızıçizgisidir, Kudüs ümmetin kırmızıçizgisidir!”

“Erdoğan ve İslâm ülkelerinin diğer yöneticileri Kudüs ve Filistin ile ilgili bugüne kadar o kadar çok boş konuştular, o kadar çok yalan söylediler, o kadar çok Filistin meselesini istismar ettiler ki daha hâlâ buna doymadılar.”

“Yahudiler Müslümanları aşağıladı, buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan kınama açıklamaları yaptı, bir taraftan onlara “terör devleti” dedi diğer taraftan işgalci Yahudi varlığı ile tarihin ey yüksek ticari anlaşmalarına imza attı.”

“Elinizden gelen sadece bu mu? Amerika ve İngiltere isteyince ordularınızı harekete geçiriyorsunuz! Suriye ve Irak’ta Amerika’nın vekâlet savaşlarına katılmak için can atıyorsunuz.”

“Filistin için yaptığınız elle tutulur ne var söyleyin. Yahudi varlığı “İsrail”e attığınız tek bir kurşun var mı? Onlar Gazze sahillerinde çocukları katlettiler, Mavi Marmara’da vatandaşlarınızı katlettiler.”

“Kudüs İslâm’ın kırmızıçizgisidir, Kudüs ümmetin kırmızıçizgisidir, Kudüs, İsra ve Mirac topraklarıdır. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs bize Allah Rasulü’nün emanetidir.”

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON

>

“ABD’nin izni olmadan Türkiye Fırat’ın doğusuna operasyon yapamaz!”

“Türkiye’nin böyle bir harekâtı Amerika’nın izni olmadan yapamayacak olması herkesin bildiği bir gerçektir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nı nasıl Amerika’nın izni ile yaptıysa Fırat’ın doğusuna da onun izin ve talimatı ile harekât başlatabilir.”

“Suriye’deki Amerikan askerleri ile PYD-YPG’nin ne farkı var? PYD-YPG’yi 5000 bin TIR silah ile destekleyen Amerika değil miydi? Onları eğiten donatan Amerikan subayları değil miydi? Türkiye için, PYD-YPG ne kadar tehdit ise Amerikan askerleri de o kadar tehdit değil mi? Türkiye, Suriye ve Irak halkı için Amerikan askerleri tehdit değil mi? Söyleyin Amerikan askerleri terörist değil mi?”

•Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı - 18 Aralık 2018

>