Hizb-ut Tahrir Davasında İftiralar ve Sahte Deliller Çöktü: 15 Kişi Beraat Etti
08 Mart 2023

Hizb-ut Tahrir Davasında İftiralar ve Sahte Deliller Çöktü: 15 Kişi Beraat Etti

Köklü Değişim Medya

Antalya’da yargı zulmüne maruz kalan 11'i Hizb-ut Tahrir mensubu toplam 15 kişi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugün görülen davalarında suçsuz oldukları kararına varılıp, beraat etti.

Emniyet ve istihbarat raporlarında herhangi bir şiddet olayına bulaşmadığı yalnız fikri çalışmalar yürüttüğü belirtilmişken ve Anayasa Mahkemesi’nin defalarca hak ihlali kararına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yönelik hukuksuz kararlarla yargı zulmü sürdürülüyor.

22 Eylül 2020 tarihinde Antalya’da Emniyet'in sahte delilleri ve iftiraları üzerinden gözaltına alınan 15kişiden 11’i sırf fikir ve düşünceleri yüzünden çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Davanın avukatı Mustafa Kocamanbaş, savcı ve tutuklama kararı veren hakimin art niyetli olduğunu belirtmiş ve şu bilgileri paylaşmıştı:

“Dosyayı açan savcı Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlaması kullanıyordu, ayrıca İslam’a göre suç olan zina gibi bazı hükümlerin Hizb-ut Tahrir tarafından da suç olarak kabul edilmesi savcıyı rahatsız etti, ifadeler bir kişi için ortalama 15 saat sürdü, savcı ise kimseyi detaylı dinlemeden mahkemeye sevk etti, mahkemedeki bayan hakim tüm sunulan emsal karar ve savunmalara rağmen 11 kişiyi tutukladı, mahkeme hakimi de Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesine ve terör örgütü olmadığı kararına rağmen sürekli Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlamasını kullandı.”

Mahkemenin tutuklanmasına karar verdiği Abdussamet Dönmez, Alaattin Dönmez, Cenap Karadaş, Devran Malgir, Erhan Memi, Güray Dursun, İbrahim Güler, Limar Osmanov, Osman Osmanov, Şiyar Yaman, Tayfun Kocabaş ile serbest kalan Hanefi Deniz, Resul Karadaş ve Sümer Türker tutuksuz yargılanıyordu.

Bugün Mahkeme Heyeti, Emniyet'in iftiraları ve sahte delillerle doldurduğu ve savcının da destek vererek yargı zulmüne imza attığı dosya hakkında kararını verdi.

Bugün Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Hizb-ut Tahrir'in terör örgütü olmadığı halde sahte delil ve iftiralarla yargılanan 15 kişi hakkında suçsuz olduklarını beyan edip, beraat kararı verdi.