Erdoğan, Geçiş Garantili Projelerle Ekonominin Kitabını Yazdıklarını İddia Etti
15 Kasım 2021

Erdoğan, Geçiş Garantili Projelerle Ekonominin Kitabını Yazdıklarını İddia Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolara endeksli ve uçuk maliyetleri yüzünden eleştirilen geçiş garantili projeleri “Biz ekonominin kitabını yazdık” diyerek savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Biz ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz. Ya siz neler yaptınız ki?" dedi. Erdoğan konuşmasında, gündemde olan geçim sıkıntısı sorunu için "Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük. Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere “enflasyona karşı ezdirmedik” sloganı hükümet tarafından çok sık kullanılsa da maaş zamlarını belirleyen TÜİK enflasyonunun piyasadaki gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmadığı yönünde eleştiriler yoğun bir şekilde dillendiriliyor. Ayrıca 5 müteahhit firmanın da aldığı garantili kamu ihaleleriyle korunup AK Parti iktidarının bir avuç eliti olarak sivrildiği sık sık ileri sürülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda konuştu.

28 Şubat sürecinde Kemalist zihniyetin zulümlerinden ve ekonomiye verilen zararlara vurgu yapan Erdoğan, sözü Kemal Kılıçtaroğlu’nun son zamanlarda memurlara yönelik çağrılarını getirdi ve şöyle dedi:

Bay Kemal tehdit ediyor değil mi? Öğretmenleri tehdit ediyor, subayları tehdit ediyor, polisleri tehdit ediyor, hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki Allah'ın izniyle benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabucu bırakmayacak. Kardeşlerim tüm bunlar ve çok daha fazlası öyle 1-2 asır değil, daha 20-25 yıl öncesine kadar ülkemizin gerçekleriydi."

“Biz Ekonominin Kitabını Yazdık”

Dün, Çanakkale'deki 18 Mart Köprüsü'nün son tabiyesinin vidalarının sıkıldığını hatırlatan Erdoğan, köprünün karadan karaya uzunluğunun 4 bin 200 metre olduğunu, açılışının da 18 Mart'tan önce yapılacağını söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir zamanlar feribotların havalar bozuk olduğu zaman çalışamadığı Çanakkale'de bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Peki bu nasıl yapıldı? Bu parayı nereden buldunuz? Evet söyleyeyim. Burası 2 milyar 400 milyon euroya çıkmış olan bir köprü. Ve bunu biz "yap-işte-devret"le inşallah 12 yıl sonra bu köprü kime kalacak? Devlete, Millete kalacak. Ama bunların kafası bunu basmaz. Diyor ki 'Nasıl yaptınız bunu?' İşte böyle yaptık. Türk firmalarıyla Kore iş birliğiyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Hala gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. 'Millet aç' diyor. Bu 5 bin kişi burada çalışıyor. Ve buradan hepsi ücretlerini alıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor buna bakıyor. İşte biz bu noktada ekonominin evelAllah kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz. 19 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında eğer yollar yapılıyorsa, 6 bin 100 kilometreden eğer biz bu yolları aldık ve bunu 28 bin kilometreye bu yolları çıkardıysak evet bu iş bilenin kılıç kuşananın anlayışıyla oldu. Eğitimde aynı şeyleri yaptık. Okullarımızın halini biliyorsunuz, burada benim emsalim kardeşlerim veya benden 10-15 yaş küçük olan kardeşlerim bilirler. Okullarımızın hali neydi? Kitabımız yoktu. Teksir kağıtlarıyla okuyorduk. Kırtasiyeci dükkanından kitap alamazdık. O günleri yaşadık. Geldik dedik ki, 'Biz sıralarınızın üzerine kitaplarımızı koyacağız ve yavrularımız ücretsiz olarak okullarını okuyacaklar.”

3600 Ek Gösterge

Erdoğan, enflasyon ve 3600 ek gösterge hakkında yaptığı açıklamada, "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Kamu görevlilerimizin maaşlarıyla beraber özlük haklarının da genişletilmesi için pek çok olumlu adım attık.” bilgisini paylaştı.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan diğer detaylar şöyle:

"Şu anda İHA'larımız var mı? Var. SİHA'larımız var mı? Var. Şimdi bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncı'larımız da var.

Diplomasimizi özellikle bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik.

Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimizi, bizi kendilerine bağımlı bırakmak isteyen küresel çetelere rağmen devler ligine taşıdık.

Milletimizle sırt sırta verdiğimiz mücadele sayesinde 28 Şubat döneminin enkazını ortadan kaldırmanın yanı sıra ülkemize çağ atlattık.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için koştururken karşımızdakiler enerjilerini Türkiye'yi paçasından tutup aşağı çekmeye harcıyorlar.

Yabancı ülke büyükelçiliklerini ağlama duvarına çevirenlerin bırakın Türk demokrasisini kendi partilerine bile faydası dokunmaz