CHP MYK Üyelerinin Tümü İstifa Etti
02 Haziran 2023

CHP MYK Üyelerinin Tümü İstifa Etti

Köklü Değişim Medya

CHP’de, seçim mağlubiyeti sonrasında yapılan ve 5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, MYK üyeleri, yeni yönetimini belirlemesi için istifalarını sundu.

CHP’de yeni MYK’nın Cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

Seçim sonuçlarının ele alındığı toplantıda, sonuçlara ilişkin sunum yapıldı.

CHP Parti Meclisi (PM) de Cumartesi günü toplanarak seçim sonuçlarını değerlendirecek ve bundan sonraki sürece ilişkin yol haritasını belirleyecek.

CHP’nin yeni MYK’sının da PM toplantısından sonra Pazar günü açıklanacağı dile getiriliyor.

CHP’nin Cumartesi günü basına kapalı olarak gerçekleştirilecek Meclis grup toplantısında da yeni grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanlık Divanı’nda görev alacak isimler belli olacak.

CHP, MYK ve PM toplantılarında, kongre süreçlerinin de başlatılacağı düşünülüyor. CHP kulislerinde, il ilçe kongrelerinin yaz aylarında tamamlanıp, Eylül-Ekim gibi de 38. Olağan Büyük Kurultay’ın yapılabileceği ileri sürülüyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının öncesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile genel merkezde bir görüşme gerçekleştirdi.

Genel Başkan, MYK toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

CHP’de seçim sonrası, parti yönetiminde de değişim talepleri yüksek sesle dile getirilmeye başlanırken, Kılıçdaroğlu’na karşı istifa sesleri de yükseliyor.

Kılıçdaroğlu’dan İstifa Edip Etmeyeceğine Yönelik Açıklama

Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu "istifa edip etmeyeceği" yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız.”