Bartın’da Rus Bandıralı Kuru Yük Gemisi Battı
17 Ocak 2021

Bartın’da Rus Bandıralı Kuru Yük Gemisi Battı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Karadeniz'de İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Bartın Valisi Güner, mürettebattan 5 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin cansız bedeninin denizden çıkarıldığını kamuoyuna duyurdu.

Vali Güner, Karadeniz'de hava şartlarının çok kötü olduğunu vurgulayarak "Üç filikada mahsur kalan tahminen 15 kişilik mürettebatı kurtarma faaliyetine başlayacağız. Sivil gemilerden de yardım istedik” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Güner açıklamsında, "Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor ama çıkartacağız, büyük bir gemi de olsa özel bir gemi de olsa götüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Gemide tamamı Rus vatandaşı 13 mürettebatın bulunduğunu belirten Güner, "Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı" dedi.

MSB: Kurtarma Çalışmalarına Destek Verdi

Milli Savunma Bakanlığı, "İnkumu açıklarında batan Rus gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızdan bir fırkateyn görevlendirildi" açıklamasında bulundu.