Afganistan’da Hizb-ut Tahrir Üyesine Suikast
12 Ağustos 2022

Afganistan’da Hizb-ut Tahrir Üyesine Suikast

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Afganistan’da kimliği belirsiz kişiler tarafından işkenceye uğrayan Hizb-ut Tahrir üyesi Abdul Aziz Mohammadi silahla vurularak katledildi.

Olay hakkında Hizb-ut Tahrir Afganistan Vilayeti yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ ‘Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır*.’ Ahzab 23*

Abdul Aziz Mohammadi, Hizb-ut Tahrir Partisi'nin önde gelen üyelerinden biriydi. Afganistan'ın Gazni vilayetinde Salı gecesi kimliği belirsiz silahlı adamlar tarafından şehit edildi. Bir davet sonrası gece saatlerinde evine doğru ilerlerken, kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler ellerini ev ayaklarını bağlayarak işkence etti ve gözlerini bağlayarak silahla ateş ederek vurdu.

Hizb-ut Tahrir Afganistan Vilayeti, bu barbar ve yasadışı eylemi suikast ve gizemli cinayet olarak görüyor ve Müslümanların hayatlarını korumanın İslam hükümetinin temel görevlerinden biri olduğunu ve bunun için İslam'ın uygulanmasının şart olduğunu hatırlatıyor. Buna göre, İslam nizamını uygulayarak Müslümanların canını, malını, haysiyetini ve kutsallarını korumak, dünya ve ahiret sorumluluklarının yükünden arınmak için İslam hükümetinin görevlerindendir.”

Tüm Müslümanların başı sağ olsun. Yüce Allah'tan şehadetini kabul etmesini, ailesine ve yakınlarına sabır ve mükâfat, katillerini zelil etmesini niyaz ediyoruz.”

Hizb-ut Tahrir dünya çapında 40’tan fazla ülkede İslami hayatın yeniden başlatılması ve İslam nizamını uygulayacak Raşidi Hilafeti tesis etmek için fikri ve siyasi faaliyetler yürütüyor. Kurulduğu 1953’ten bu yana cebir ve şiddeti bulaşmayan Parti, Rasulullah (s.a.v.)’in metodu üzere çalışmalarını yürütüyor. Faaliyetler sürdürdüğü beldelerde işkence ve saldırılara maruz kalan Hizb-ut Tahrir’in hedef alınmasında Batı’nın bozuk laik kapitalist demokratik nizamını fikri ve siyasi olarak hedef alması ve alternatif olarak İslam nizamını tatbik edecek Raşidi Hilafet’i göstermesi öne çıkıyor.

Daha önce Pakistan’da Hizb-ut Tahrir Pakistan Medya Bürosu Başkanı Naveed Butt, istihbarat görevlileri tarafından kaçırılmıştı. 11 Mayıs 2012 tarihinde kaçırılmadan önce bu konuda "Hilafeti Kurmak Farzların Tacıdır" başlığı altında bir kitapçık yazmıştı. Bu detaylı ve net kitapçıkta Hilafetin farz olup olmadığını ele alan Naveed Butt, Hilafet’in kurulmasının farz olduğu konusunda hiç bir Müslümanın şüphe etmeyeceği şekilde Kuran, Sünnet ve İcma'us Sahabeden deliller arz etmişti.