İzmir’de “Ekonomik Krize İslami Çözümler” Konferansı Gerçekleştirildi
06 Şubat 2022

İzmir’de “Ekonomik Krize İslami Çözümler” Konferansı Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya’nın “Ekonomik Krizlere İslami Çözümler” başlıklı konferanslar serisinin bu haftaki adresi İzmir'di. Konferansımız, İzmir Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda İzmir halkının katılımıyla gerçekleştirdi.

Taha Yılmaz tarafından sunumu yapılan konferans Mahmut Hoca'nın Kuran tilavetiyle başladı. Ardından Köklü Değişim Yazarı ve İzmir Temsilcisi Abdülmelik Kılıç açılış konuşmasını yaptı.

Bu krizlerden kurtulmak için ihtiyacımız olan şeyin aslında elimizde olan şey yani dinimiz İslam olduğuna değinen Kılıç, İslam’ın nasıl 1400 yıl boyunca tüm sorunlara çözüm üretmiş ise kıyamete kadar ortaya çıkacak olan sorunlara da çözüm üretecek olan bir din olduğunun altını çizdi. İşte böylesi bir sorumluluk gereği Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslâmi Çözümler başlıklı bir çalışmayı hazırladıklarını belirten Abdülmelik Kılıç’ın ardından sözü Köklü Değişim yazarlarından İlahiyatçı Yazar Dr. Abdürrahim Şen aldı.

Abdürrahim Şen, “Ekonomik Krizlere İslâmi Çözümler” başlıklı konuşmasında krizlerin sebeplerini ve islami çözümlerini paylaştı.

Şen, yaşanılan sorunların üçkağıt sisteminden kaynaklandığını ve bu üçkağıdın dolara dayalı kağıt para sistemi, borsa ve faiz olduğunu söyleyerek bunlar devam ettiği müddetçe bu krizlerin asla son bulmayacağını ifade etti.

Şen'in sunumundan sonra yapılan sinevizyon gösterimi sonrası kürsüye Köklü Değişim Yazarı İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu çıktı.

İmamoğlu konuşmasında; “Krizlerin çözümünü hala vahşi kapitalizmin uygulamalarında mı arayacağız, yoksa İslam’ın tertemiz hükümlerinde mi?” sorusuna cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu. İslâm iktisat nizamının çözümlerine ve nasıl uygulanacağına değindi. İmamoğlu, İslâm'ın mescit adabını vazettiği gibi iktisadi sorunlara da çözüm getirdiğini ve İslâm’ın bir hayat nizamı olduğunu yeniden Müslümanlara hatırlattı. 14 asır boyunca bu toprakların sefalet ve fakirlik görmediğini ifade eden İmamoğlu, bugünkü yaşanan krizden ve sorunlardan yeniden kurtuluşun da ancak özelde İslâm iktisat nizamı genelde de İslâm nizamı ile olacağını şanlı İslâm tarihinden yaptığı örneklerle ortaya koydu.

Yapılan bu konferansta tüm sunumlar ile Kapitalizmin iflas etmiş olduğu, ahlaki krizler ve iktisadi krizlerle boğuşan insanlık için tek kurtuluşun, İslam iktisat nizamı ve İslam’ın hükümleri olduğu gerçeği İzmir halkı ile paylaşılmış oldu.

13 asır boyunca tatbik edildiği gibi, bu nizamı yeniden tatbik edecek olan Raşidî Hilafet Devleti’ni birlikte görmeyi ve yaşamayı tek bir yürek olarak Allah’tan niyaz edilerek konferans sona erdirildi.

#EkonomikKrizeİslamiÇözüm