İşgalci, 150 Filistinliyi Statta Alıkoydu
15 Aralık 2018

İşgalci, 150 Filistinliyi Statta Alıkoydu

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Batı Şeria’da Filistinli Ebu Hamid ailesinin evini buldozerle yıkıma gelen İşgalci Yahudiye karşı nöbet tutarak direnen aktivistlere sert müdahalede bulunan “İsrail” askerleri, 150 kişiyi soğuk havada bir statta alıkoydu.

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, “İsrail” askerleri Batı Şeria'da bulunan Emari Filistin Mülteci Kampı'ndaki Ebu Hamid ailesine ait evi korumak için nöbet tutan aktivistlere müdahale ederek yaklaşık 150 Filistinliyi, Ramallah yakınındaki El-Bire kentinde bir statta alıkoydu.

Statta tutulanlar arasında doğumu yaklaşan hamile bir kadın ve soğuktan etkilenen iki çocuğu hastaneye sevk edildiği ayrıca Kızılay ekiplerinin, statta alıkonulan Filistinlilere battaniye dağıttığı bildirildi.

“İsrail” askerlerinin, yıkım için buldozerlerle abluka altına aldığı Filistinli ailenin evinde nöbet tutan aktivistleri ve gazetecileri güç kullanarak tahliye etmeye başladığı, yaralanan 6 kişinin hastaneye sevk edildiği ve onlarca Filistinlinin gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği haberleri daha önce aktarılmıştı.

“İsrail” Yüksek Mahkemesi, Emari Kampı'na baskın düzenleyen “İsrail” askerlerinden birini öldürmekle suçladığı İslam Ebu Hamid'in evinin yıkılmasına karar vermişti.

İki katlı evde Ebu Hamid'in annesi Latife Ebu Hamid kalıyor. Bir oğlu 1994 yılında “İsrail” askerlerince şehit edilen Latife Ebu Hamid'in 5 oğlu ise “İsrail”deki cezaevlerinde tutuluyor.

Gasıp Yahudi, 16 Yaşındaki Bir Çocuğu Katletti

Öte yandan gasp edilen topraklar için düzenlenengösterilere müdahale eden “İsrail” askerleri, 16 yaşındaki Filistinli bir çocuğu, katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Celezon Filistin Mülteci Kampı yakınlarında düzenlenen gösteriye “İsrail” askerleri tarafından açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Nahla'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, “İsrail” askerlerinin ateş ettiği Filistinli çocuk Nahla'nın karnından vurulduğu ve ağır yaralı bir şekilde Ramallah'taki Filistin Tıp Merkezi'ne getirildiği ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Perşembe gününden bu yana “İsrail” güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği operasyonlarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 5'e yükseldi.