İmran Han’a ABD’de Diplomatik Aşağılama
23 Temmuz 2019

İmran Han’a ABD’de Diplomatik Aşağılama

Euronews

Köklü Değişim Medya

ABD’ye Genelkurmay Başkanı ve İstihbarat Başkanı ile bir ziyaret gerçekleştiren Pakistan Başbakanı İmran Han’ı havaalanında karşılamayan ABD’nin nasıl aşağıladığına dair görüntüler sosyal medyada dolaşırken, İmran Han daha da küçülerek ABD’ye şirin gözükmek için Usame Bin Ladin’in konum istihbaratını biz verdik itirafında bulundu.

Daha önce İran da bu tür bir açıklamada bulunmuş ve ABD’nin Afganistan’ı işgalinde yardım ettiklerini beyan etmişti. ABD’ye hizmette birbirleriyle yarışan Müslümanların başındaki liderlerin icraatları, Batılılarla nasıl bir ilişki içinde olduklarını gözler önüne seriyor.

Bin Ladin İtirafı

Washington'a ilk kez ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin eski El Kaide lideri Usame bin Ladin'in bulunması için CIA'ye yardım ettiğini açıkladı.

Üç günlük resmi ziyareti için ABD'de bulunan Han Amerikan Fox News'e verdiği mülakatta, "Bin Ladin'in bulunmasını sağlayan ilk bilgiyi Pakistan'ın ana istihbarat teşkilatı ISI vermişti. Eğer CIA'ye sorarsanız, telefon görüşmelerini takip eden ISI sayesinde Bin Ladin'in konumunun belirlendiğini size söyleyecektir" dedi.

İmran Han’ı Kimse Karşılamadı

Han'ın uçaktan inişini karşılamaya limuzin gelmezken, İmran Han'ın havalimanı otobüsüne bindiği görüldü**.**