Hizb-ut Tahrir’den, Lübnan'da Muhacir Düşmanlığına Karşı Büyük Yürüyüş
18 Mayıs 2024

Hizb-ut Tahrir’den, Lübnan'da Muhacir Düşmanlığına Karşı Büyük Yürüyüş

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Lübnan, Trablusşam kentinde Rusya, Esed, İran ve Lübnan’daki partisinin katliamlarından dolayı Lübnan’a sığınan Suriyeli Müslümanlara karşı sürdürülen ırkçı politikaları protesto etti.

Trablusşam'daki Büyük Mansur Camii'nden başlayarak düzenlenen yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında, suçlu Esad rejiminin zulmüne maruz kalan ve fırsat doğana kadar Lübnan'daki kardeşlerinin yanına sığınıp güvenli bir sığınak arayanlar, büyüdükleri evlerine onurlu bir şekilde dönene kadar kardeşlerinin himayesinde kalmasının Allah’ın emri olduğu, “Müminler ancak kardeştir” ayeti kerimesi ile tekrar hatırlatıldı ve ensar-muhacir kardeşliğine işaret edildi.

Hizb-ut Tahrir'in Lübnan Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Şeyh Dr. Muhammed İbrahim basın açıklamasında, İslam kardeşliğine ve yurtlarından zorla çıkartılanlar düşmana teslim edilmesinin haram olduğuna değinip, Lübnan halkının ırkçı söylemlerden vazgeçmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik krizin hırsızların ve yolsuzluk yapanların krizi olduğun ve muhacirlerden dolayı ortaya çıkmadığına dikkat çekti.

Açıklamada, Hizb-ut Tahrir Lübnan Vilayeti, ırkçılar, sarsıcılar ve münafıklar nefret etse de hak ortaya çıkıncaya ve batıl hükümsüz kılınıncaya kadar bu yolda yürüyeceğini taahhüt etti.

Irkçılığı ve mezhepçiliği körükleyen siyasilerin ve ileri gelenlerin Lübnan’a nasıl geldiklerini unutmamaları gerektiği hatırlatılıp, birkaç pasaporta sahip olanların Lübnan’da körükledikleri çirkinlik yüzünden bir şey olursa çekip gideceğini fakat bu toprakların asıl sahibi Müslümanların burada kalacağı ifade edilip, ümmetin bu tuzağa düşmemesi gerektiğine işaret edildi.

Köklü Değişim,Hizb-ut Tahrir’den, Suriyeli Muhacir Düşmanlığına Karşı Büyük Yürüyüş-2.jpg

Rasulullah Salallahu Aleyhi veSellem’in “Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir.” sözü hatırlatılarak Müslümanlar arasına sömürgeci kafirler tarafından çizilmiş sınırlar ile ayrılık ve ırkçılık tohumları ekildiğine ve Raşidi Hilafet ile bu oyunun bozulacağına dair ifadelerin de bulunduğu basın açıklaması olaysız sona erdi.