Erdoğan'dan Yeni Anayasa Mesajı: İlk 4 Maddeyle Sorunumuz Yok
18 Eylül 2024

Erdoğan'dan Yeni Anayasa Mesajı: İlk 4 Maddeyle Sorunumuz Yok

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için 'sivil ve kuşatıcı' bir anayasanın gerekli olduğunu söyleyen Erdoğan 'ilk 4 madde' tartışmaları ile ilgili "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki tutumu açıktır" dedi.

Konuşmasının büyük bölümünde ekonomiye ilişkin mesajlar veren Erdoğan, "Bugüne kadar inşaat sektörünün gelişmesine yönelik her adımımız itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Müteahhitlik firmalarımızın özellikle yurt dışında yazdığı başarı hikayesi ısrarla görmezden gelindi, yok sayıldı" dedi.

'Siyah-beyaz bir dünyada yaşamıyoruz’

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotiflerinden olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin ekseni de rotası da bellidir. Türkiye olarak yüzümüz elbette Batı'ya dönüktür ancak bu doğuya sırtımızı döneceğimiz, ilişkilerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına kesinlikle gelmez. Siyah-beyaz bir dünyada artık yaşamıyoruz. Kazan kazan temelinde dengeli, karşılıklı saygıyı esas alan bir yaklaşımla işbirliğimizi tüm ülke ve aktörlerle geliştirmeyi arzu ediyoruz. Son 22 yılda bunu yaptık ve önemli başarılar elde ettik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, enflasyonun düşmesinin ise "zaman alacağını" belirtti.

Yeni Anayasa açıklaması

Konuşmasının son bölümünde yeni Anayasa mesajı veren Erdoğan, “Türkiye'nin ekonomide demokraside küresel siyasette hedeflerine ulaşabilmesi için yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Milletimizi yeni sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma ihtiyacı çok açık. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği, hakaret etmediği sürece kabul etmesek de dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız.” Dedi.

Erdoğan, Müslüman Türkiye halkının inancıyla çelişen Anayasa'nın ilk 4 maddesine bağlılığını şu sözlerle ifade etti: “Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz."