YouTube, Hizb-ut Tahrir Türkiye Kanalını Yeniden Kapattı
08 Nisan 2024

YouTube, Hizb-ut Tahrir Türkiye Kanalını Yeniden Kapattı

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye’nin basın açıklaması, program ve videolarını paylaştığı resmi kanalı Youtube tarafından yeniden kapatıldı.

Daha önce de Afganistan ve İngiltere hesapları kapatılan Hizb-ut Tahrir’in dünya çapında İkinci Raşidi Hilafet için çağrıda bulunması sömürgeci Batılıları rahatsız ediyor. Daha önce Ocak ayında kapatılan kanalın yerine yenisi açılmıştı.

Hizb-ut Tahrir, Yahudi varlığı “İsrail”in Gazze’ye yönelik insanlık dışı vahşi saldırılarına karşı Ekim ayından bu yana basın açıklaması, konferans, panel, yürüyüş ve çeşitli protesto gösterileri düzenliyor. Sosyal medya mecralarında yayınladığı yüzlerce içerikle Gazze’de sürdürülen “İsrail” vahşetine dikkat çekiyor.

Türkiye gibi halkı Müslüman ülkelerde ve Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinde on binlerce insan, Hizb-ut Tahrir’in organize ettiği bu gösterilerde, Gazze’de yaşanan bu mezalime karşı çıktı, tepki gösterdi.

Duyarlı Müslümanların ve vicdan sahibi kişilerin tepkilerine duyarsız kalan demokratik ve baskıcı rejimlerin, korku ve yıldırma yoluyla halkı baskılamaktan başka çareleri kalmadı.

Öyle ki halklar tarafından rağbet gören İslami paylaşımlar, sosyal medya da engelleme, sansür ve çeşitli karalamalar ile toplumun gözünden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

YouTube yönetiminin daha önce de defalarca uygulamaya koyduğu bu kapatma işlemleri, -ki bunlar ister küresel güçler, ister yerel iktidarlar tarafından talep edilsin-, muhalif görüşlerin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen fikirlerin engellenmesi, Kapitalist ideolojiye dayalı sözde batılı demokratik değerler ile nasıl örtüşebilir?

Bu apaçık bir çifte standart ve apaçık diktatörce bir uygulama değil midir?

Bu baskıcı uygulamalar Müslüman kitlelerin Filistin’e yönelik desteğinin, Gazze’ye yönelik duyarlı tavırların, zalimin karşısında duruşun önüne geçemeyeceği muhakkaktır.