Yöneticiler Acizce Kınarken, Kafir Paludan, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim'i Yaktı
27 Ocak 2023

Yöneticiler Acizce Kınarken, Kafir Paludan, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim'i Yaktı

Köklü Değişim Medya

İslam beldelerindeki yöneticiler icraat yerine kınamaya hatta “şiddetli kınamaya” devam ederken, kafir Paludan, Danimarka’da bir kez daha Kur’an-ı Kerim yaktı.

İsveçin başkenti Stockholmde 21 Ocak günü Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakma eylemi gerçekleştiren İslam düşmanı politikacı Rasmus Paludan, bu kez de Danimarkada Kuran-ı Kerim yakacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren eyleme izin verilmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan'ı çağırdı.

Dışişleri Bakanlığına çağrılan Büyükelçi'ye, Türkiye'nin, açıkça nefret suçu niteliğindeki Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

Büyükelçi'ye Danimarka'nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.

Kafir Paludan, Polis Korumasında Kur’an-ı Kerim’i Yaktı

Her cuma günü aynı eylemi gerçekleştireceğini duyumasının ardından bu kez Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısına geldi.

Paludan, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan Kuran-ı Kerim'i yaktığı sırada cami hoparlöründen tekbir sesleri duyuldu.

Rasmus Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Rasulullah (s.a.v.)’e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı.

Cami cemaati, provokatöre karşı soğukkanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

Danimarka polisi, cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, caddeyi giriş çıkışı kapattı. Bu esnada ellerinde su ve yangın söndürme tüpleri bulunan bir grup Müslüman gencin, polis tarafından uyarıldığı görüldü. Paludan'ın provokasyonu esnasında camiden dışarıya hoparlörlerle teşrik tekbirleri verildi. Aşırı sağcı isim, yaklaşık 40 dakika sürdürdüğü eyleminin ardından bölgeden yine polis korumasında ayrıldı.