Yeni Kabine Neyi Değiştirecek?
07 Haziran 2023

Yeni Kabine Neyi Değiştirecek?

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 06 Haziran 2023 Salı günü gerçekleştirdiği “Gündem Değerlendirme” toplantısında, yeni kabine atamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama töreni hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, seçilmiş yönetici ve milletvekillerinin dünya görüşü ve inancı ne olursa olsun göreve başlayabilmeleri için Kemalist ritüeller gereği yemin etmek zorunda olduklarını, bu şekilde seçim öncesi kullanılan tüm İslami söylemlerin, halk ile birlikte yapılan duaların birkaç cümle ile değersiz hale getirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar yetkililerinin seçimden sonra Anıtkabir’de tazim sırasına girmelerine ayrıca tepki gösteren Mahmut Kar “seçim Ayasofya’dan kazanıldı, Anıtkabir’de kutlandı” ifadeleriyle sergilenen samimiyetsizliğe dikkat çekti.

Daha sonra yeni kabine hakkındaki değerlendirmelerine geçen Kar, yeni kabinenin neyi değiştireceğini sorgulayarak şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bakanı değişti. Bu bakanın öncekilerden farkı ne olacak? Bugün gençliğin karşı karşıya kaldığı en önemli sorun zihinsel kirlenmedir. Bu kirliliğin sebebi de laik eğitim sistemidir. Şu an hala uygulanmakta olan laik eğitim müfredatında akıl hakikatin “mutlak kaynağı” olarak görülüyor. Peki ya vahiy? Vahiy yok sayılıyor. Yani bilgi laikleştirilmiş. Bilgi laikleştirilince eğitim sistemi ticari bir sektöre dönüşür. Aynen bugünkü gibi… Yapılan on binlerce yeni okul, atanan yüzbinlerce yeni öğretmen bu sorunu çözüyor mu? Hayır! O halde yeni bakandan ne bekleniyor, laik eğitim müfredatı değişmedikçe hiçbir şey olmaz.

Adalet Bakanı da değişti. Yeni Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç yıllardır yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara dur diyecek mi? İslami kimliği ve düşüncesi sebebiyle Müslümanlar haksız ve hukuksuz yargılamalar ile muhatap olmaya devam edecek mi? Toplumda her geçen gün artan suç oranlarına çözüm bulunacak mı? Yoksa eskisi gibi yeni cezaevi binaları yapmakla mı övünülecek?

Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olması ile dış politikada ne değişecek? Sayın Fidan, “Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim.” dedi. Biz bu sözleri nasıl yorumlayacağız. Türkiye, Suriye meselesinde, Amerikan Siyasi Çözüm Planı’nın dışına mı çıkacak, yoksa bu plana harfiyen uyacak mı? Filistin meselesi hakkında yeni dönemde ne gibi değişik politikalar hayata geçirilecek? Milli dış politika vizyonu bu meselede neyi amaçlıyor. Eğer ki iki devletli çözüm planı aynen uygulanmaya devam edilecekse bu milli dış politika değil Amerikan dış politikasının bizatihi kendisidir.”

Mahmut Kar son olarak ekonomi konusuna değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “Mehmet Şimşek'in bilgi ve becerisine umut bağladılar. Halbuki aynı Mehmet Şimşek bugün söylediklerini yapmak istediği için 5 yıl önce görevden uzaklaştırılmıştı. Arada kaç tane Maliye bakanı değişti, şimdi iktidar cankurtaran simidi gibi Mehmet Şimşek'e sarıldı… Bundan önceki bakanlar gibi Sayın Mehmet Şimşek de kapitalist iktisat sisteminin rasyonel gerçeklerine göre politika belirleyecek. Yine kemer sıkma dönemi başlayacak, yeni zamlar ile hayat daha da zorlaşacak. Faizciler, borsacılar tefeciler kazanacak. Çünkü bu sistem yani kapitalist iktisadi sistem sorunları çözen değil devamlı sorun üreten ve sermayedarlara kazandıran sistemdir.

Biz bundan bir buçuk yıl önce “Ekonomik Krize 10 Maddede İslami Çözümler” başlıklı bir rapor hazırlamıştık. Bu kitapçıkta iktidarın hiç vakit kaybetmeden atması gereken adımları 10 maddelik çözüm önerilerimiz ile belirtmiştik. Bu 10 madde ile ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizin, İslâm iktisat nizamının bir parçası olduğunu söylemiştik. Ama iktidar bizi dinlemedi, aradan geçen bir buçuk yıldan sonra yine adına “rasyonel” dediği kapitalist iktisat politikalarına teslim oldu. Bir kez daha hatırlatıyor ve uyarıyoruz. Sömürgeci kâfirlerin kapitalizm esaslı ekonomi politikaları topraklarımızdan sökülüp atılmadıkça krizler bitmez. Peki iktidarlar bunu yapabilirler mi, yapamazlar. Öyleyse yapılması gereken şey belli: Genelde dünyayı özelde de yaşadığımız toprakları kapitalizmin pençesinden kurtarıp istikrarı, adaleti ve güveni tesis edecek, İslâm’ın yönetim şekli olan Râşidî Hilâfet Devleti’ni kurmak için hep birlikte çalışmak…”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.


#YenidenHilafet