Suudi Arabistan Yemen’e Saldırdı: 52 Ölü
04 Ağustos 2018

Suudi Arabistan Yemen’e Saldırdı: 52 Ölü

EuroNews

Köklü Değişim Medya

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen’in liman şehri Hudeyde’ye düzenlediği saldırıda bilanço ağırlaşıyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Yemen'in Hudeyde kentinde bir balık pazarını hedef alan hava saldırısında ölü sayısı 52'ye yükselirken, yaralı sayısı 100’ü geçti.

Husilerin kontrolü altında bulunan şehri almak için 13 Haziran'da operasyonlara başlayan hükümet güçleri ve koalisyon ortaklarının saldırıları sebebiyle 300'e yakın kişi hayatını kaybetti, binlerce sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. İran destekli Husiler ülkenin kuzeyi ve başkent Sana'nın kontrolünü büyük ölçüde elinde tutuyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Yemen'de 2015'ten bu yana İran destekli Şii Husi militanlara yönelik hava saldırıları düzenliyor.

Ayrıca uluslararası kamuoyu tarafından tanınan Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi'ye bağlı birliklerle Husi militanların birçok noktada sıcak savaşı devam ediyor.

Operasyonlarla birlikte ülkeye ithal edilen gıda ve ilaçların çoğununun temin edildiği Hudeyde Limanı’nın zarar görmesi açlık sınırında olan 8 milyondan fazla kişinin hayatını daha da tehlikeye sokacağı tahmin ediliyor.