Suriye’de Amerika Ne İsterse Onu Yapıyorsunuz!
04 Ocak 2023

Suriye’de Amerika Ne İsterse Onu Yapıyorsunuz!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 02 Ocak 2023 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında katil Suriye rejimi ile yapılan ‘normalleşme’ görüşmeleri ele alındı. Toplantıda ayrıca İstanbul’da gerçekleşen ‘ilahiyat gençlik buluşması’ ile memur ve emeklilere yapılan zam oranları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye-Suriye görüşmelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “siyasette küslük olmaz” sözleri üzerinden değerlendirerek Suriye rejiminin suçlarının unutturulduğuna dikkat çekti.

Yıldırım şöyle konuştu: “Suriye rejiminin milyonlarca insanın katili olması, işkenceci ve tecavüzcü olması, bir halkı yok etmeye çalışması, alçak bir İslam düşmanı olması hiç önemli değil. Böyle bakıldığında Erdoğan’ın siyasette küslük olmaz sözünün bir anlamı oluyor. Sanki ilkokuldaki sıra arkadaşı ile küsmüş de barışmak istiyor. Katledilen, işkence edilen, canlı canlı toprağa gömülen, iffetleri kirletilen Müslümanların hakkının hukukunun hiçbir önemi yok. Allah korkusu mu o zaten hiç yok. Allah korkusu olmazsa siyasette ihanet de olur, aldatma da olur, ilkesizlik de olur, vicdansızlık da olur, emanete hıyanet de olur, kafirlerle ve zalimlerle iş birliği de olur. Her şey olur ama küslük olmaz!”

Suriye rejimine karşı iktidarının sergilediği düşmanlığın ilkesel olmadığını söyleyen Yıldırım, bugün gelinen noktada siyasi entrikalar üzerinden eski hamasi söylemlerin unutturulmaya çalışıldığını, Suriye krizinin mazlumların suçlu ve sorun olarak görüldüğü zalimlerin ise meşru ve muhatap kabul edildiği bir sürece evrildiğine vurgu yaptı.

Rusya’daki görüşmeyle ilgili hükümet yetkililerinin açıklamalarını değinen Yıldırım şunları söyledi: “Bakınız görüşmeyle ilgili hem Savunma Bakanı Hulusi Akar hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hem de Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundular. Açıklamaların ortak vurgusu hep aynı: “Suriye’nin egemenlik hakkının korunması” “terörle mücadele” ve “Suriyeli muhacirlerin sözde onurlu ve gönüllü bir şekilde geri dönmesi…” **Sanki kimyasal yüzbinlerce insanı öldüren bu terörist rejim değilmiş gibi. Sanki milyonlarca insanın Suriye’den göç etmesine sebep olan bu zalim rejim değilmiş gibi. Sanki efendisi Amerika’nın emriyle Suriye’nin kuzeyine PYD varlığını yerleşmesine rıza gösteren bu rejim değilmiş gibi. Rejimin tüm bu suçları konuşulmuyor yargılanması ve değişmesi gerektiği söylenmiyor başka şeyler konuşuluyor. Katil Suriye rejimi aklanıyor, Müslümanların aklıyla resmen alay ediliyor. **

Muhammed Emin Yıldırım konuşmasının sonunda Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Suriye muhalefetinin haklarının aleyhine hareket etmeyiz” sözlerini değerlendirerek şu ifadeleri kulandı: “Siz hangi muhalefetten bahsediyorsunuz? Suriye’de muhalefet mi bıraktınız? Çok azı hariç kirli para ve sözde insani yardımla hepsini devrimin amacından saptırdınız! Yaptığınız operasyonlarla muhalefetin elindeki şehirleri teker tekere rejime verdiniz. Şimdi bir de hiç utanmadan şartlar oluşursa rejimler birlikte teröre karşı ortak harekât olabilir diyorsunuz! Çünkü sizin kendinize ait bir Suriye politikanız yok. Baba Esed’den beri Suriye rejimin sahibi olan Amerika ne isterse onu yapıyorsunuz. Amerika sizi önce rejime can suyu olmak için Suriye muhalefetini dönüştürme işini verdi. Dönüştürme işi bitti devrimi sattınız artık şimdi Suriye halkını satmayı düşünüyorsunuz. Onun için rejimle uzlaşma ihanetine karşı çıkanları azınlık olarak karalıyorsunuz. Lakin bu saatten sonra sadece cahilleri ve İslam düşmanlarını aldatabilirsiniz. Yeni bir kıyam için hainlerin ve münafıkların ifşa olmasını bekleyen Suriye halkını asla aldatamazsınız! Size dün Suriye’deki protestolarda söylenen bir sözü hatırlatarak bitiriyorum. "Yüce Allah'a yemin olsun ki bu rejimle barışmayacağız” "Devrim bir düşüncedir. Düşünceyi öldüremezsiniz"

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.


#YenidenHilafet