Rıdvan Kaya “Bir Konu Bir Konuk” Programına Konuk Oldu
14 Ocak 2022

Rıdvan Kaya “Bir Konu Bir Konuk” Programına Konuk Oldu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul Üsküdar’da düzenlediğimiz “Bir Konu Bir Konuk” programının üçüncüsü, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın “Mülteci Düşmanlığı” konulu sohbeti ile gerçekleşti.

Köklü Değişim Medya İstanbul ofisi konferans salonunda yapılan programa İstanbullu Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

Rıdvan Kaya konuşmasına, göç sorununun küresel bir sorun olduğuna, dünyada 80 milyondan fazla insanın mülteci olarak yaşadığına dikkat çekerek başladı.

2011 yılında Suriye kıyamının başlamasından sonra Esed rejiminin Suriye halkına karşı kitlesel katliamlara giriştiğini hatırlatan Rıdvan Kaya, Türkiye’nin o tarihten itibaren 4 milyon civarında Suriyeli muhaciri misafir ettiğini, 80 milyonluk bir ülke için bu rakamın çok da sorun teşkil etmeyeceğini, zira Müslümanların kardeş olduğunu ve Allah’ın arzının herkese yetecek genişlikte olduğunu söyledi.

Türkiye’de körüklenen mülteci düşmanlığının laik Kemalizm’den beslenen ırkçı ve İslâm düşmanı anlayıştan kaynaklandığının altını çizen Kaya, Suriyeli muhacirleri “kardeş” olarak gören Müslümanların Türkiye’de çoğunlukta olduğunu, aklıselim insanların mültecilerle bir sorununun olmadığını ifade etti.

Rıdvan Kaya konuşmasında iktidarın Suriye politikasına da değinerek; Suriyeli muhacirlerin kabul edilmesinin doğru bir karar olmakla birlikte onları savunmak konusunda iktidarın siyasi kaygılar nedeniyle pasif davrandığını, bu durumun da Tanju Özcan ve Ümit Özdağ gibi hastalıklı ırkçı zihniyetlerin provokatif eylemlerine cesaret verdiğini söyledi.

Kaya ayrıca, iktidarın Suriyeli mültecilerin entegrasyonu konusunda hukuki tüm engelleri kaldırmasının ve geçici koruma statüsünden çıkarılarak muhacirlere vatandaşlık verilmesinin kardeşlik ve toplumsal sükûnet açısından zorunluluk olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda; Osmanlı Devleti’nin, Katoliklerin katliamından kaçan Yahudilere kucak açtığını hatırlatan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, her ne pahasına olursa olsun, muhacirlerin hukukunu korumak konusunda duyarlı, kararlı ve istikrarlı olunmasının her Müslüman için İslâmi bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Dinleyicilerin sorduğu soruların cevaplanmasından ardından program sona erdi.

---------------

#BirKonuBirKonuk