Pakistan, Afganistan’a Düzenlediği Saldırıda 8 Sivili Katletti
19 Mart 2024

Pakistan, Afganistan’a Düzenlediği Saldırıda 8 Sivili Katletti

Köklü Değişim Medya

Pakistan'ın, Afganistan'a düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 8 sivil hayatını kaybetti.

Taliban yönetimi Pakistan'dan Afganistan topraklarına hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, yerel saatle 03.00 sırlarında sınırdaki Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldırılarda 5’i kadın, 3’ü çocuk olmak üzere 8 kişi hayatını kaybettiğini belirtti.

Saldırı Kınandı

Afganistan yönetiminin saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Mücahid, "Dünyanın süper güçlerine karşı uzun süren bir özgürlük mücadelesi deneyimine sahip Afganistan, kimsenin topraklarına saldırmasına izin vermeyecek" dedi. Pakistan halkı ve yeni kurulan hükümetin bazı generallerin son 20 yılda olduğu gibi başkalarının çıkarları doğrultusunda yanlış politikalar sürdürmesine ve iki komşu Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmasına engel olması gerektiğini söyleyen Mücahid, Pakistan'ın kendi topraklarındaki sorunlardan ve kontrol eksikliğinden dolayı Afganistan'ı suçlamaması gerektiğini belirtti.

Pakistan ordusundan ve hükümetten saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Taliban’ın da Pakistan’a misilleme yaptığı aktarılıyor.

Pakistan'da cumartesi günü Afganistan sınırına yakın bir bölgedeki karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 7 güvenlik gücü hayatını kaybetmişti. Pakistanlı yetkililer saldırının Afganistan topraklarından düzenlendiğini belirtmişti.

ABD’nin ekseninde hareket eden Pakistan yönetimi, sık sık Afganistan’a tehditkar açıklamalarda bulunuyor. Kısa süre önce Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir, Washington’ı ziyaret ederek sadakat mesajları vermişti. Keşmir’i işgal eden Hindistan yerine Afganistan’la çatışmaya giren İslamabad, ABD’nin “Çin’e karşı güçlü Hindistan” siyaseti paralelinde hareket ediyor.