Laik Eğitimin Eseri: Zonguldak’ta Öğrenciler Arkadaşlarını Dövüp, Aşağıladı
30 Aralık 2022

Laik Eğitimin Eseri: Zonguldak’ta Öğrenciler Arkadaşlarını Dövüp, Aşağıladı

Köklü Değişim Medya

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan bir lisede 4 öğrenci, sınıf arkadaşlarını aralarına alıp, hem dalga geçip, hem de tekme tokat dövdükleri görüntüler infiale neden oldu.

Laik eğitimin, kapitalizmden çıkan bozuk duygusuz, bencil ve çıkarcı fikirleriyle zehirlenen neslin, insaniyetten uzak bir davranışı daha Türkiye’nin gündeminde...

Çirkin olay, Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Okulda çekilen görüntülerde 11’inci sınıf öğrencisi N.G.’nin sınıftaki arkadaşları tarafından darbedildiği görülürken, N.G.’ye tekme ve tokat atanlar, başını ardı ardına tahtaya vurup, dalga geçiyor. Videoda ayrıca saldırıya uğrayan N.G.’nin korku içinde olduğu ve istenilen her şeyi yaptığı görüntüler de yer alıyor.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine sınıf arkadaşlarını tokat ve tekme atıp, bir yandan da ortalarına alıp zorla oyun oynatmaya çalışan 4 öğrenci adliyeye sevk edildi ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Okul idaresi olaya karıştığı iddia edilen 10 öğrenciye, 10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verirken, N.G.’nin darbedildiği anları cep telefonu ile kaydeden liseli genç ise sokak ortasında saldırıya uğradı. Ciddi şekilde dövülen gencin fotoğraf ve görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımlarda olaya karışan diğer öğrencilerin de tehdit edildiği ortaya çıktı. Okullarda çeteleşmelerin olduğu, ailelerin çocuklarını emniyetli olmadığı için okula göndermediği daha önce de medyaya yansımıştı.

Okuldaki görüntüleri çeken çeken öğrenciyi de darp edenler sosyal medyada bu görüntüleri de paylaşıp, fotoğrafa "Adalaet sokaklarda" notunu yazması dikkat çekti.

Köklü-Değişim,Laik-Eğitimin-Eseri,-Zonguldak’ta-Öğrenciler-Arkadaşlarını-Dövüp,-Aşağıladı-.jpg

Bakanlıktan Açıklama

Ereğli Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde N.G. isimli öğrencinin arkadaşları tarafından darbedilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Zonguldak Ereğli’deki okulumuzda akranları tarafından bir öğrencimize, İzmit’te de bir öğretmen tarafından öğrencilerine yönelik yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız ‘her türlü şiddete sıfır tolerans’ anlayışıyla süreci hassasiyetle yakından takip etmektedir

Okullarda ortaya çıkan şiddet olayları sonrası Bakanlık bu tip açıklamalarda bulunsa da şiddetin de gayri ahlaki olayların da önüne geçilemiyor. Okul idaresi ve öğretmenler olayların önünü alamazken her gün başka bir olay yaşanıyor. Verilen laik eğitim müfredatıyla genç zihinlerden Allah korkusu ve İslam’ın değerleri silinirken yerine kapitalizmin acımasız, duygusuz, pragmatist, hedonist ve insanı aşağı seviyelere düşüren fikirleri dolduruluyor.

Laik kapitalist nizamın yaygın olarak bilinen ‘güçlü olanın güçsüzü ezdiği ve horladığı’ fikrinin somutlaşmış yansımaları sosyal medyada yayınlanan videoda görülürken, gelecekte toplumu nasıl bir tehlikenin beklediğini ortaya koyuyor. Türkiye’de dünya çapında uygulanan laik kapitalist nizam, toplumu ahlaken çökerttiği ve bir suç toplumu haline getirdiği devletlerin yayımladığı resmi istatistik rakamlarına da yansıyor. Hükümetler ise şiddetin kaynağını kurutmak, bozuk fikirleri ortadan kaldırmak yerine “şiddete sıfır tolerans” gibi sloganlarla şiddet ile mücadele edildiğini söyleyerek havanda su dövmeye sürdürüyor.