Kılıçdaroğlu Londra’ya İcazet İçin Gitti!
09 Kasım 2022

Kılıçdaroğlu Londra’ya İcazet İçin Gitti!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 08 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyareti ele alındı. Toplantıda ayrıca uyuşturucu ve kirli para ile mücadele konusu ve Ümit Özdağ’ın Kur’an’a hakaret paylaşımı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretinin aslında şaşılacak bir durum olmadığını, CHP’nin yıllarca İngilizlerle kol kola hareket etmiş bir parti olduğunu ve İngilizlerin önceden olduğu gibi şimdi de Türkiye ve bölgede kendi siyasi menfaatlerini kusursuz bir şekilde yerine getirmesi için CHP’yi iktidara taşımak istediğini söyledi.

Muhammed Emin Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin asıl sebebine ilişkin şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bu ziyaret, bilim ve teknoloji çevreleri ile görüşmek, fon bulmak ve yatırımcıları Türkiye’ye getirmek için yapılmış bir ziyaret değildir. Çünkü CHP iktidarda değil ki Londra’daki yatırımcılar onunla oturup konuşsun. İktidarda olan Ak Parti hükumetinin Maliye Bakanı Nebati’yi eli boş gönderen Londralı yatırımcılar seçimlerde daha kimin aday olacağını bile belirleyemeyen Kılıçdaroğlu’na mı torbanın ağzını açacaklar? Hem ABD hem İngiltere ziyaretinin amacı Kılıçdaroğlu’nun uluslararası arenada kendini göstermesi, Cumhurbaşkanlığına adaylık için icazet aramasıdır. Bundan başka bir şey değildir.”

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu’nun “Londra’ya temiz para bulmaya geldim” açıklamasını değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu; Siz Türkiye’de ekonomik krizi bitirmek için İngiltere’ye temiz para bulmaya gittiğinizi söylüyorsunuz fakat bu söyleminizde hiç ama hiç samimi değilsiniz. Türkiye’de toplumun ekonomik sıkıntı içerisinde yaşaması sizin ve partinizin asla umurunda değil. Sizin tek derdiniz iktidara gelmek ve sırtınızı dayadığınız İngilizlerin âli çıkarlarıdır. Sizin temiz diye ifade ettiğiniz fon sahipleri senelerdir Müslümanların kanını emdi, bir hırsız misali ümmetin malını çaldı. Yine bu fon sahipleri ve arkasındaki İngiliz devleti bir çete misali ümmetin servetlerinin üzerine çöreklendi, gasp etti, zenginliklerini sömürdü. Şimdi siz kalkıp bu fon baronlarına methiyeler diziyorsunuz. Onları temize çıkarmak istiyorsunuz. Hem siz bu fon sahiplerinden Türkiye’ye yatırım yapmaları için bir söz almışsınız. Sayın Kılıçdaroğlu bu kapitalist yatırımcılar kimseye acımazlar, verdiklerinin on katını almadıkça yatırım yapmazlar. Peki sizler bunları Türkiye’ye çekmek için hangi sözleri verdiniz? Hangi vaatlerde bulundunuz? Hangi tavizleri verdiniz?"

Muhammed Emin Yıldırım konuşmasının sonunda Müslümanlara hitap etti ve şu ifadeleri kullandı: “Kıymetli Müslümanlar; Sizi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar geleceklerinin teminatını batılı efendilerinin yanında arıyorlar. Bunun için kıtalar dolaşıyorlar. Zorda kaldıklarında onlardan yardım talebinde bulunuyorlar. Bazıları Amerikalılardan bazıları İngilizlerden medet umuyorlar. İzzet ve şerefi sömürgeci kafirlerin yanında arıyorlar. Oysa izzet ve şeref yalnızca Allah’a, Rasulü’ne ve Müminlere aittir.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

-----------

#YenidenHilafet