Katil ve Zalim Dediğiniz Daha Kaç Liderin Elini Sıkacaksınız?
12 Ekim 2022

Katil ve Zalim Dediğiniz Daha Kaç Liderin Elini Sıkacaksınız?

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 11 Ekim 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında Prag Zirvesi’nde yapılan açıklamalar ele alındı. Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nebevi Davet Metodu açıklaması ile Rusya-Ukrayna savaşındaki yeni gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prag’da gerçekleştirilen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nde Yunanistan ve Suriye konusunda yaptığı açıklamalara atıf yaparak şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gece ansızın gelebiliriz diyor demesine de; bugüne kadar sabah kalktığımızda Türk Ordusu’nun Yunanistan ya da başka bir kafir devletin topraklarına girdiğine şahit olduk mu? Olmadık, ama Yunanistan eski Başbakanı Karamanlis’in Yunan müziği eşliğinde nikah şahitliğini gördük. İstanbul’daki Vahdettin Köşkünde şu anki Başbakan Miçotakis ile sıcak samimi yemekli toplantılara şahit olduk. Bırakın artık, bu sahte düşmanlık görüntüsü ile Türkiye halkını kandırmayı daha ne kadar sürdüreceksiniz? Türkiye Yunanistan ile dost mu düşman mı bilelim. Bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gereğini yapın ve ilk önce İslam toprağı olan Kıbrıs’ın Türkiye’ye ilhakı için askerî harekât emri verin. Verin de görelim, bakalım sözünüzün arkasında mısınız yoksa değil misiniz?”

Erdoğan’ın Suriye meselesine ilişkin “Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz.” Şeklindeki açıklamasına özellikle değinen Mahmut Kar, Katil Esad’ın Türkiye kamuyounda adeta unutturmaya çalışan vahşi katliamlarını tekrar hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Vakti zamanı geldiğinde... Sayın Cumhurbaşkanı, bu vakti bu zamanı kim belirliyor? Sizde birazcık kalp, birazcık vicdan varsa bu katil ve zalimin değil elini sıkmak, değil aynı masada oturmak isminin isminiz ile anılmasına razı olmazsınız. Katil ve zalim dediğiniz daha kaç liderin elini sıkacaksınız? Suriye halkını bazen varil bombaları ile, bazen cezaevlerinde işkence ile, bazen şebbihalarının kasaturalarıyla, bazen kimyasal silah, bazen de diri diri toprağa gömerek öldüren bir katil ile görüşmenin vaktini beklemek size utanç olarak yeter. Halbuki Suriye halkı sizi ne kadar da çok bekledi. Banyas halkı sizi ne kadar da çok bekledi Ey Erdoğan. Katil Suriye rejimi ve aşağılık cani şebbiha çeteleri, çoluk çocuk demeden, genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce Müslüman kardeşimizi katlettiler. Evleri yaktılar ve Banyas kasabasını talan ederek çekip gittiler. Banyas halkı şebbiha çetelerinin geleceğini kendilerini kurşuna dizeceğini size haber verdi, size mektup gönderdiler değil mi? Bizi bu canilerden kurtar, koru dediler. Çok beklediler ama gitmediniz, yardım göndermediniz, izlediniz! Sonra da çıkıp "Banyas'ta çocukların feryadı aşrı inletirken biz susan dilsiz şeytan olmayacağız.” Dediniz. “Ey Beşşar Esad! vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti kundaktaki bebelere göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin.” Diye meydanlarda konuştunuz. Şimdi gitmediğiniz, yardım göndermediğiniz için Banyas’ın kundaktaki bebeklerini öldüren katil Esad ile görüşmenin zamanını, vaktini bekliyorsunuz. Ne diyelim?

Rabbimizin şu ayetini hatırlatarak sizi uyarıyoruz: “Onlar, kendilerinden önce gelip geçenlerin başlarına gelen (azap dolu) günlerin benzerini mi bekliyorlar? De ki: “Bekleyin bakalım, ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim.” (Yunus 102)

Diğer gündem konularının da değerlendirildiği konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.