Katil ve Tiranlar ile El Sıkışanlar Çok Kötü Anılacaklar!
23 Kasım 2022

Katil ve Tiranlar ile El Sıkışanlar Çok Kötü Anılacaklar!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 22 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında Erdoğan-Sisi görüşmesi ele alındı. Toplantıda ayrıca terörün asıl failleri olan batılı devletler ile yapılması gereken mücadele hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhammed Mursi’nin ve binlerce Müslümanın katili Mısır diktatörü darbeci Sisi hakkında üç yıl önce söylediği “Sisi ile görüşenler tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir.” sözlerine atıf yaparak “Evet, gerçekten de öyle Sayın Erdoğan! Zalim ve katiller ile görüşenler, diktatör ve tiranlar ile el sıkışanlar, ellerinde Müslümanların kanı olanlarla tokalaşanlar, gülüşenler belki bugün değil ama gelecekte çok kötü anılacaklar. Niceleri gelip geçti, nice zalimler ve halkına ihanet edenler gelip geçti… Hangisi hayırla yad ediliyor?” ifadelerini kullandı.

Mahmut Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tavrıyla mazlumlardan yana değil zalimlerden yana olduğunu gösterdiğini, sadece SİSİ ile değil katil, zalim, diktatör, cani dediği daha başka birçok İslam düşmanı ile “normalleşme” adıyla bir araya geldiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Listeye her gün yeni birisi ekleniyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında olduğunu söyledikleri Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmedi mi görüştü. Terör devleti dediği gasıp Yahudi varlığı “İsrail” ile normalleşme adı altında görüşmedi mi görüştü. Hem de mübarek Filistin topraklarını gasp eden ve binlerce Müslümanı öldüren Yahudiler Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara dar ederken bunu yaptı. Dediler ki Herzog yumuşak, Filistin halkının hakkını savunmak için Cumhurbaşkanımı bu normalleşme adımını attı. Külahıma anlat, daha şimdi yeni Netanyahu yeniden seçildi, onunla görüşmedi mi Erdoğan! Daha hemen seçilir seçilmez arayıp tebrik etti. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı Türkiye topraklarında parça parça edip kimyasallar ile eriten Prens Selman ile görüştü mü? Görüştü. Ne için para için… Sırada Suriye rejiminin azılı katili Esad var. Devlet Bahçeli zemin hazırlıyor, bu katil ile de el sıkışmak için yoğun bir diplomatik çaba sürdürülüyor.

Konuşmasının devamında Erdoğan-Sisi görüşmesini savunanların içine düştüğü duruma değinen Mahmut Kar, “Şimdi bazı reziller diyor ki, siz nereden bileceksiniz devletin nasıl yönetildiğini? Siz, bu görüşmenin arka planındaki politik adımın bize neler kazandıracağını bilmiyorsunuz? Yok efendim neymiş, bu görüşme Türkiye’nin dış politikası açısından bize çok fayda sağlayacakmış. Birinci dünya savaşında İstanbul’u işgal eden İngilizlerle 3 yıl sonra masaya oturulmuş, 1922'de denize dökülen Yunan ile 1930'da dost olunmuş. İngilizler ile masada oturanlar Osmanlı Hilafetine ihanet ettiler. Yunanla dost olanlar adaları beleşe sattılar. Ne kadar da onlara benzediniz, Allah sizi ıslah etsin.” İfadelerini kullandı.

Kar son olarak şunları söyledi: “Biz, zalimler ile beraber olmadık, olmayacağız. Dün ne isek bugün de oyuz. Dün Müslüman Mısır halkının yanındaydık bugünde aynı kardeşlerimizin yanındayız, Sisi’nin değil… Mısır Firavunlarına karşı durmaya ve hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Yıllarca rabia işareti yaptıktan sonra bugün elini cebine sokan ezik ve korkaklardan olmayacağız. Elimiz hep yukarıda olacak ve işaret parmağımızı kaldırarak tekbir demeye devam edeceğiz. Müslümanların başındaki pragmatist yöneticiler ve onları alkışlayanlar gibi olmayacağız. Bizim fikirlerimiz de duygularımız da İslamidir…”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.