Kabil’de Konvoya Saldırı
11 Aralık 2018

Kabil’de Konvoya Saldırı

ajanslar

Köklü Değişim Medya

İçişleri bakanlığı sözcüsü Najib Danish, AFP haber ajansına verdiği demeçte, konvoyun bir gece operasyonu sırasından geri dönerken Salı günü erken saatlerde Batı Kabil'deki Paghman bölgesinde meydana geldiğini bildirdi.

Afganistan Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMA) göre, bu yıl Ocak ayından eylül ayına kadar ülkedeki saldırılarda yaklaşık 2.798 sivil ve 5 bin 252 kişi de yaralandı.

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Eşref Gani , 2015 yılından bu yana 28.529 Afgan güvenlik güçlerinin öldürüldüğünü açıkladı. Bu da ortalama günde 20 kişinin öldüğünü göstermektedir.

İşgalci ABD yönetimi, işgali takiben devrilen Taliban ile doğrudan görüşmelerde bulunuyor. Taliban yetkilileri, barış sürecini yenilemeyi amaçlayan ABD'nin Katar'daki Afganistan Zalmay Khalilzad özel temsilcisi ile üç gün süren görüşmelerde bulundu.

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Gani, hükümetin gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde barış getirmeye çalışmasıyla Taliban ile barış görüşmeleri yapacak 12 kişilik bir ekip kurdu.

Afganistan, 2001 yılından bugüne hala Amerikan işgali altındadır. Milyonlarca Müslümanı katleden Amerika, Afganistan tam anlamıyla bir soykırım uyguladı. Terörle savaş bahanesiyle yüzbinlerce kadın, erkek ve çocuk öldürdü. Askerleri Kur’an-ı Kerimleri dahi yaktı. Bugün 2018 yılının son ayı Afganistan’da hala istikrarsızlık devam etmektedir. Milyonlarca insan hayatını kaybederken en az on katı ise yurtlarında göç etmek zorunda kaldı.