
İstinaf Mahkemesi, Gezi Parkı Davasında Verilen Cezaları Onadı
İstinaf mahkemesi, alt mahkemenin Gezi Parkı Davası kapsamında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve 7 sanığa ise verdiği 18'er yıl hapis cezalarını hukuka uygun bularak onadı.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Nisan’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da yer aldığı 8 sanık hakkında verilen kararı hukuka uygun buldu.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala'yı, TCK'nın 312/1 maddesi gereğince, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.
Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile sabit olan eylemleri işleme biçimini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulamamıştı.
Verilen ceza süresi ve infaz koşulları dikkate alınarak Kavala'nın bu suçtan tutuklanmasına karar veren heyet, sanığın "siyasal veya askeri casusluk" suçundan beraatine, bu suçtan tahliyesine hükmetmişti.
Heyet, sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapislerine ve bu suçtan tutuklanmalarına hükmetmişti.
Hatırlanacağı üzere 2013 yılında yaşanan Gezi vandallığında, protestocular tarafından 46 kamu binası, 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılmaz hâle getirildi. 326 iş yeri ve 201 araç tahrip edildi, 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakılmıştı. 2013 yılında yaşanan olaylarda 8 sivil ve 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, 9063 kişi de yaralanmıştı. Ayrıca camilere girilmiş ve İslami şiarları hakaret edilmişti.
Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıkmak için başlatıldığı söylenen protestolar daha sonra tüm Türkiye'ye yayılarak bir iç çatışmaya evrilmişti.



Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi








