İslam’a Saldırmak İçin Fırsat Kolluyorlar
14 Aralık 2022

İslam’a Saldırmak İçin Fırsat Kolluyorlar

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 13 Aralık 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında laiklerin İslam düşmanlığı ele alındı. Toplantıda ayrıca Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye açıklaması ve TBMM’deki bitmeyen kavgalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, günlerdir mahkeme süreci devam eden bir olay üzerinden İslam’a saldırıldığını TV Kanalları, gazeteler ve sosyal medyada bu hadise bahane edilerek tüm Müslümanların zan altında bırakılmaya çalışıldığını, İslam düşmanı laiklerin Müslümanların cemaat ve cemiyetlerini kapatmakla tehdit ederek fütursuzca konuştuklarını söyledi.

Müslümanlarla ilgili herhangi bir mağduriyetin dile getirilmesi söz konusu olduğunda Müslümanların sesini kesenlerin, "kahrolsun şeriat" diyenlere hiç dokunmadıklarına dikkat çeken Kar şöyle konuştu: “Nasıl ki, 28 Şubat döneminde başka bahaneler ile İslam’a saldırdılar, İslam’ı karaladılar, Müslümanları hedef gösterdiler bugün de aynı şeyi yapıyorlar… Dünya görüşlerinde Allah’ın dinini ölçü almayan, hayatlarında ahlaki, dini ve vicdani hiçbir ilkesi olmayanların mezkûr olay üzerinden insan hakkı savunuculuğu yapmaları kimseyi aldatmasın. Bunların derdi hak savunuculuğu falan değil, bunlar İslam’a saldırmak için fırsat kolluyorlar. Bunlar yargıya intikal eden bu hadiseyi, İslam’a vurmak ve sadece ismi geçen kişileri değil bütün Müslümanları hedef tahtasına koymak, zan altında tutmak için fırsata dönüştürüyorlar. Çocuklara ve insan haklarına duyarlı olduğunu söyleyen bu zevat LGBT gibi Allah’ın açıkça haram kıldığı sapkınlığı meşru görerek savunuyor. Daha çocuk yaşta evlilik dışı ilişkiyi normal karşılıyorlar bunlar. 10-12 yaşında flört hayatını teşvik ediyorlar bunlar. Henüz daha 14-15 yaşındayken kendisinden 15 yaş büyük olan biri ile flört hayatı yaşayan şarkıcı için bir şey söylediler mi bunlar? Hayır! Neden, çünkü o şarkıcının yaptığı laik Kemalistlere göre meşru… Laik rejim, bugün gençleri alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle gözlerimizin önünde eritip yok ediyor. Bunun için bir şey söylüyorlar mı? Hayır! Çünkü onların derdi çocukları, gençleri korumak, onların hakkını hukukunu savunmak değil. Onların derdi, İslam’a vurmak, İslam’ı karalamak…

Mahmut Kar, konuşmasının sonunda İslam’ın evlilikle ilgili şartlarını hatırlattıktan sonra devletin yetkili kurumlarının yapması gerekenleri sıralayarak şu ifadeleri kullandı: “Yaşı kaç olursa olsun, buluğ çağına ermemiş hele hele altı yaşında bir kız çocuğunun evliliğinin İslam’da yerinin olmadığı açıktır. İslam böyle bir şeyi asla tasvip etmez, etmemiştir. Zira İslam’da evlenmenin sıhhat şartları bellidir. Mezkûr hadise ile ilgili ortada bazı iddialar var, bu iddiaların doğruluğu ikrar ve ispatı gerekli kılmaktadır. Yargı makamlarının görevi bu süreci adil bir şekilde yürütmektir. Bu meseleyi siyasi partilerin seçim malzemesi haline getirmesi ise çok çirkin ve kötüdür. Günlerdir ismi geçen kişinin çocukluk fotoğrafları televizyon kanallarında dolaşmaktadır. Buna asla müsaade edilmemelidir. Yetkili kurumlar, nasıl ki gerekli olduğunda bazı yargılamalar ile ilgili gizlilik kararı alıyorsa, bu dava dosyası ile ilgili de gizlilik kararı almalıdırlar. Mahkemeler bu süreci tarafların hak ve hukukunu gözeterek nihayete erdirmelidirler. Konu hakkında son olarak, münferit bir hadise üzerinden İslam ve Müslümanları mahkûm etmeye çalışan laiklere diyoruz ki, buna asla müsaade etmeyeceğiz!”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.