İngiltere’de 200 Göçmen Çocuk Kayıp
25 Ocak 2023

İngiltere’de 200 Göçmen Çocuk Kayıp

Köklü Değişim Medya

İngiltere’de Göç ve Göçmenlerden Sorumlu Bakan Robert Jenrick, yaklaşık 200 göçmen çocuğun kayıp olduğunu açıkladı.

İngiliz bakan, parlamentoda konuyla ilgili bir soru önergesine verdiği yanıtta, 440'tan fazla kayıp göçmen çocuk vakasının kayıtlara geçtiğini, bunlardan yaklaşık 200'ünün tüm aramalara rağmen şu ana kadar bulunamadığını açıkladı.

Bakan Jenrick kayıp çocukların yüzde 88’inin Arnavut vatandaşı olduğu aktardı.

Son iki yıl içinde ülkeye gelen kaçak göçmen sayısının hızla artması, iktidar ve muhalefet arasında yoğun tartışmalara yol açıyor. Muhalefet, sağcı iktidarı kaçak göçmenlere "kötü davranmakla" ve refakatçisi olmayan çocukları "ihmal etmekle" suçluyor.

Avrupa’da On Binlerce Sığınmacı Çocuk Kayıp

2015'ten bu yana çok sayıda çocuk, Avrupa'ya geldikten sonra kayboldu. Bu sayı endişe verici boyutlara ulaştı. Lost in Europe'un 2021'de yayımladığı raporda Avrupa'da 2018 ile 2020 arasında 18 binden fazla göçmen çocuğun kaybolduğu belirtildi yani Avrupa'da günde 17 sığınmacı çocuk kayboluyor.

Avrupa'da kaybolan sığınmacı çocuklar, insan ticareti, organ mafyası, zorla dilendirme, fuhuş gibi faaliyetlerde kullanılmak üzere suç örgütlerinin hedefinde yer alıyor. Bu sığınmacı çocuklar, şiddet, cinsel istismar ve benzeri kötü muameleyle tehlikeli sektörlerde zorla çalıştırılıyor.