Hizb-ut Tahrir İngiltere’den Protesto
11 Mayıs 2022

Hizb-ut Tahrir İngiltere’den Protesto

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Londra’da düzenlediği gösteride ABD’nin siyasi ekseninde hareket eden Pakistan yönetimini protesto edip, krizler üreten demokrasinin başarısız olduğunu vurguladı ve Müslümanların kurtuluşu için Hilafet çağrısında bulundu.

Hizb-ut Tahrir, 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü Londra'daki Pakistan Yüksek Komisyonunda ABD'nin Pakistan siyasetine son zamanlarda doruğa ulaşan müdahalesini protesto etmek için toplandı.

Toplanan kalabalığa, sömürgeci güçlerin hegemonyasından kurtulup, gerçek bağımsızlığa kavuşmak için Hilafet’in bir ölüm kalım meselesi olduğunu vurgulayan İngilizce ve Urduca basın açıklaması okundu. Öte yandan azınlık elit grupların zenginleştiren halkı ise sefalete mahkum eden demokrasinin başarısız olduğu ifade edildi. Aynı eleştirinin, sözde gelişmekte olan dünya ve Batılı olgun demokrasiler için de geçerli olduğuna dikkat çekildi.

Pakistan'da halkın ihtiyaçlarının göz ardı edilmesi, tüm hükümetlerin IMF taleplerine teslim olması ve halihazırda çoğunluğu daha da yoksullaştırması protesto edildi. Açıklamada ayrıca Pakistan'daki kullanılmayan muazzam zenginliğin sömürgecilere üç kuruşa nasıl peşkeş çekildiğini ve İslam ümmetine ihanet eden azınlığın nasıl zenginleştiğine de değinildi.

Protestocular, Hilafet'in Pakistan'daki kokuşmuş demokratik nizamın yerini alması çağrısında bulunan pankartlar açarken, konuşmacılar ise Pakistan ordusuna, Keşmir'in saldırgan Hint rejiminden kurtarılması çağrıda bulundu.

Protesto gösterisi, Pakistan'ın gerçek potansiyelinin ancak Allah'ın şeriatını uygulamak, demokrasiyi reddetmek ve Nübüvvet yolunda Hilafet'i kurarak elde edeceğini, bu yolda çalışılması gerekliliğini içeren ve kurtuluşun en kısa zamanda gerçekleşmesini niyaz eden duayla sona erdi.