Hizb-ut Tahrir Türkiye’den Seçim Değerlendirmesi
31 Mayıs 2023

Hizb-ut Tahrir Türkiye’den Seçim Değerlendirmesi

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 30 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleştirdiği “Gündem Değerlendirme” toplantısında, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Yöneticiler, Alimler ve Müslümanlara Çağrımızdır” başlığı altında yaptığı konuşmada seçim sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Daha yeni bu yılın başında 11 ili etkileyen büyük bir afet yaşadık. Enkazlar, yıkımlar, feryatlar, göçler, kayıplar… Bütün bunlar seçim gündeminin içinde kaybolup gitti” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Mahmut Kar, geçen yüzyılda tam 20 kez yapılıp hiçbir şeyi değiştirmemesine rağmen son demokratik seçimlerde Türkiye halkının hiç olmadığı kadar kirli siyasetin parçası ve tarafı olmaya zorlandığına dikkat çekti.

Müslüman Türkiye halkına “Ya Amerikan tipi Başkanlık Sistemini isteyen Cumhur İttifakı’ndan yanasınız ya da İngiliz tipi Parlamenter Sistemini isteyen Millet İttifakı’ndan yanasınız” denilerek toplumun kutuplaştırıldığını söyleyen Mahmut Kar şöyle konuştu: “Seçimleri kazanmak için her şey yapıldı. Ekranların, sosyal medya platformlarının zaten olmayan ahlakı iyice bozuldu. Siyasetçilerin, partililerin, gazetecilerin yüzünde ne ar ne haya kaldı. Küfür, hakaret, itham, iftira hepsinin biri bin para… Seçimler yapıldı, sonuçlar açıklandı. İlkelerin ayaklar altına alınması, pazarlıklar, keskin u dönüşleri, bütün bunlar ne içindi Allah aşkına. Koltuk, makam, çıkar ve menfaat için değil mi?”

Konuşmasının devamında seçimleri kazanan iktidar partisi yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Mahmut Kar, halkın CHP zihniyetine geçit vermemesinin sebepleri üzerinde durarak şu ifadeleri kullandı: “Sayın Erdoğan! Bu halk CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’na değil de size niçin oy verdi biliyor musunuz? Bu halk size dilinizden düşürmediğiniz İslami söylemler sebebiyle oy verdi. Bu halk İslam düşmanı CHP’yi değil sizi bu sebeple tercih etti. Müslümanlar 100 yıllık Cumhuriyet tarihi sürecinde sizden başka birçok lideri, birçok partiyi aynı kaygı ve duygu ile iktidara taşıdılar. Ama iktidara gelen lider ve partilerin hepsi Müslümanları kandırdı, onların beklentilerine cevap vermedi… Şimdi size soruyorum. Sayın Erdoğan! Halkın bu tercihine karşılık siz ne yapacaksınız? Onlara sırtınızı dönüp İslam ve Müslümanların düşmanları ile görüşmeye, anlaşmaya, iş birliği yapmaya devam mı edeceksiniz? Kemalizm İslam ve Müslümanlara düşmanlığı temsil ediyor, siz Beştepe’ye yansıttığınız fotoğraf ile neyi ve kimi temsil ediyorsunuz. Söyleyin!

Mahmut Kar son olarak seçim süreci boyunca halkı demokratik seçimlere katılmaya teşvik eden alimlere, hocalara ve tüm Müslümanlara çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar kazandı. İslam düşmanı CHP zihniyeti bir kez daha kaybetti. Öyleyse şimdi alimlerimize sormak istiyorum: "Peki ne değişti? Müslümanlar İslami bir hayatın inşası noktasında ne elde edebildiler? Alemlerin Rabbine ait olan egemenlik hakkı sahibine iade edildi mi? Nesilleri ifsat eden içki, faiz, kumar, zina gibi Allah’ın haram kıldığı münkerlerden hangisi yasaklandı? Allah’ın farz kıldığı hangi İslami hüküm uygulandı? Krizler içinde yaşayan halkımızın sorunlarına karşı İslam’ın hangi çözümü hayata geçirildi? Siz de biliyorsunuz ki bunların hiçbiri olmadı, demokratik anlayış ve menfaat eksenli siyaset devam ettiği sürece de olmayacak. Aksine Müslümanların desteğini alan siyasiler yine meclise gidecekler, laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacaklarına dair yemin edecekler. Böylece, insanlar yine İslam’ın rahmet ve adaletinden mahrum kalacaklar! İşte kulağa hoş gelmeyen acı gerçek budur!"

Kıymetli Müslümanlar; son olarak sizlere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Zira Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in buyurduğu gibi din bütün Müslümanlar için nasihattir/samimiyettir. Sizler kalplerinizdeki iman cevherinin gereği olarak İslami değerleri azıcık bile olsa savunanlara hep destek verdiniz. Sizin inancınıza bağlılığınız İslam düşmanlarının emellerini boşa çıkardı. Bu sebeple üslup değiştirdiler. Hak ile batılı birbirine karıştırarak İslam’ı milliyetçilik ve demokrasi kabuğuyla örtmeye çalıştılar. Laik cumhuriyetin fazilet olduğunu, demokrasinin şûra olduğunu, İslam’ın hoşgörü dini olduğunu söylediler. Ancak siz bu kabukları kırıp atmaya, söylenen tüm yalanları sona erdirmeye muktedirsiniz. İstediğiniz takdirde bu topraklarda İslami hayatı yeniden var edebilirsiniz.

Yöneticilerinize ve sizi yönetmeye talip olanlara İslam’dan başkasına razı olmayacağınızı söyleyin. Bu toprakların asıl sahibi olduğunuzu onlara hissettirin. Kur’an’a ve Sünnete sımsıkı sarılarak, Türkiye yüzyılının İslam’ın yüzyılı, hilafetin yüzyılı olacağını dosta düşmana gösterin. Zira sizler Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah’ da size mutlaka yardım edecektir.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.