Hizb-ut Tahrir Özbekistan, Cezaevlerindeki Bir Üyesinin Daha Şehadetini Duyurdu
06 Haziran 2024

Hizb-ut Tahrir Özbekistan, Cezaevlerindeki Bir Üyesinin Daha Şehadetini Duyurdu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Özbekistan, Taşkentli Alilm Valiyev Hamidullah’ın cezaevinde şehit olduğunu duyurdu.

25 yıldır Özbekistan rejiminin cezaevlerinde esir edilen Taşkentli Alim Valiyev Hamidullah’ın cenaze namazı 30 Mayıs’ta Taşkent’te kılındı.

Hizb-ut Tahrir Özbekistan’ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Özbek rejimi, 25 yıldır cezaevinde bulunan ülkemizin samimi alimlerini infaz etmeye devam ediyor. Bu kez suçunu örtbas etmek için Özbek rejimi, büyük bir metanet ve cesaret örneği sergileyen saygı değer alimin naaşını korkunç bir şekilde yakınlarına teslim etti. 28 Mayıs sabahı yakınlarına cezaevinden bir telefon geldi ve derhal gelmeleri istendi ve üstadın hastalandığı bildirildi. Hastaneye gittiklerinde doktorlar, yakınlarına merhumun naaşını alabileceklerini söylediler. Anlaşıldığı kadarıyla, merhum dört gün önce vefat etmiş, ama onu şehir hastanesine naklederek yaşam destek ünitesine bağlamışlar. Ölümünden bir hafta önce kardeşimizin cezaevinde baskıların arttığına dair haberlerin yer aldığını belirtmekte fayda var…”

Fikri ve siyasi çalışmalar yürüten ve kurulduğu tarih 1953’ten bu yana cebir ve şiddete bulaşmamış Hizb-ut Tahrir’i terör örgütü diye tanımlayan Özbek diktatörler, İslam düşmanlığında zorba Putin’i adım adım takip ediyor. Cezaevlerindeki cürümlerini gizlemek ve hakkını arayanları da iftira atarak susturmaya çalışıyor.

Hizb-ut Tahrir’in birçok üyesi Özbekistan’daki cezaevlerinde işkenceler sonucunda hayatını kaybederken, cezaevlerindeki insanlık dışı tutum ve yaşam alanları daha önce birçok kez medyaya yansımıştı. Zorba Kerimov yönetimi sonrası göreve gelen Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev de Müslümanlara karşı zulmü sürdürmeye devam ediyor.