Görüntüleri Ortaya Çıkınca Denizli Valisi Özür Diledi
19 Ekim 2020

Görüntüleri Ortaya Çıkınca Denizli Valisi Özür Diledi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, esnaf denetimi sırasında döner kesen ustaya karşı saygısız tavrının ve esnafın dükkanını keyfi mühürleme kararının görüntüleri sosyal medyada yayılması üzerine geri adım attı ve özür diledi. Ayrıca valinin ziyaretinde bir esnaf da “maske takmıyorum, gebermek istiyorum” diyerek valiye tepki gösterdi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, yaptığı denetimlerde bir döner ustasının eldivensiz çalıştığını görüp yanına yaklaşıp döner ustasına “dönerci” diye seslendi. Daha sonra maskesini düzgün takmasını ve eldivensiz çalışmaması yönünde uyarılarda bulundu. Yanan döneri kesmek zorunda olduğu için yüzünü dönemeyen ustaya sinirlenen Vali Atik, işletmenin denetlenmesini ve gerekli cezanın kesilmesi ve işletmenini kapatılması talimatını verdi.

Valinin bu kibirli davranışlarının görüntüleri sosyal medyada yayılınca, kamuoyu tepki gösterdi. Vali Atik bunun üzerine bir açıklama yayımlayıp özür diledi. Esnafın ekmek teknesi de kapatılmaktan kurtuldu.

Vali Atik özür açıklamasında, “Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü.” dedi.

“Gebermek İstiyorum”

Vali Atik, bir diğer ziyaretinde ise bir esnafa “Neden masken yok?” sorusuna “Gebermek istiyorum, canıma yetti” cevabını aldı.

Esnaf Üzeyir Yazır, “Maske benim son derdim, benim asıl derdim geçim” dedi.

Yazır, vali ile arasındaki diyaloğu şöyle anlattı:

Burası Denizli’nin en işlek caddesi, kiralar yüksek. Benim iddiam şu. 100 güne kadar burada on tane esnaf kepenk kapatır. Şu an 2-3 aylık kiram birikmiş durumda. Üç tane elektrik faturası üst üste bindi. Su faturası 5 tane falan olmuştur.

Onları ödeyemiyorum. İki tane maske.. ceza kestiler, kessinler. Ödemiyorum demiyorum, ödeyemiyorum. Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, üçü kol kola girmişler gelmişler. Vali neden maske takmadığıma takıldı. Ama hiç kendisi, demedi ‘Ya bizim idaremizde de sorun var mıdır acaba’ bu konuda utanıp sıkılan bir tane siyasetçi istifa eden veya bürokrat, hadi siyasetçiyi de geçtim artık. Görmedik değil mi?

Hiç özeleştiriyi kendileri yapmadan. Gelmiş bana ‘Niye maske takmıyorsun?’

Bir kere sosyal yardımdan 1200 lira para verdiler. Bir kere de ödemelerden 1000 lira aldım. Toplamda 2200 lira.

Kimse sormuyor ‘Aç mısın, tok musun oğlum, kiranı ödeyebiliyor musun, elektrik su ödeyebiliyor musun?’ yok ‘Maske niye takmadın"

Esnafın pandemi sürecinde ciddi yara aldığı ve yöneticilerin esnafı, halkı anlamadığı yönündeki düşünceler gösterilen sert tepkilere yansıdı.

Daha önce de Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın koronavirüs denetlemeleri sırasında halka kibirli bir şekilde emirler yağdırması tepkilere neden olmuştu.