Ethem Sancak Herkesin Bildiği Bir Gerçeği İtiraf Etti
05 Nisan 2022

Ethem Sancak Herkesin Bildiği Bir Gerçeği İtiraf Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 5 Nisan 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında, Ethem Sancak’ın İtiraf dolu açıklamaları ele alındı. Toplantıda ayrıca KDV indirimleri ve devam eden zam yağmuru ile Ramazan ayı hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Ethem Sancak’ın “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” şeklindeki sözleriyle Ak Parti içinde herkesin bildiği bir gerçeği itiraf ettiğini, bu gerçeğin ilk kurulduğu günden bu yana Ak Parti’nin gizli ajandasında sakladığı önemli bir bilgi olduğunu ancak 20 yıldır kimse anlamasın diye İslami söylemlerin arkasında gizlendiğini söyledi.

“Gün geldi gerçekler güneş gibi parladı. Halbuki bizler bunu defalarca söyledik” ifadelerini kullanan Mahmut Kar, Amerika ile Ak parti arasındaki ilişkiye dair şöyle konuştu: “Ak Parti’nin kuruluş sürecinde, kulislerde, özel toplantılarda neler konuşuldu, kimlerle anlaşıldı, kimden destek alındı? Bunu Ak Parti kurucuları ve yöneticileri bilir. Ama biz şunu biliyoruz ve 20 yıldır da bunu açık açık söylüyoruz: “AK Parti siyaseten Amerika ile yol yürüyor. Bunu anlamak için siyaset bilimci olmaya da gerek yok. Yaptıkları ortada değil mi? Ak Parti’nin Filistin meselesindeki iki devletli çözüm politikasından, Suriye’deki misyonuna varıncaya kadar her işinde buram buram Amerika ile müttefiklik kokuyor. Libya’daki politik duruşundan mavi vatan siyasetine kadar birçok dış politika hamlesinde Amerika’nın menfaatlerini koruyor ve kolluyor. Hatta iç siyasetinde bile gerek Başkanlık sistemi hevesi gerekse de ulusalcı laik Kemalistleri bitirmek için verdiği mücadele bunu gösteriyor. Niçin peki? Ak Parti bu politikaları niçin uyguluyor? Ülkenin refahı ve mutluluğu için mi? Tabi ki hayır. Bütün kurumlarıyla Amerikan emperyalizmini İngiliz bürokrasisine karşı Türkiye’de güçlü kılmak için. Yani Ak Parti Türkiye’nin üzerindeki İngiliz boyasını silip Amerikan boyası ile boyamakla görevli bir partidir. 20 yıldır gizledikleri bu gerçeğin üstünü şimdi nasıl kapatacaklar? Ethem Sancak’ın AK Parti’deki görevine son vererek mi? Yapmayın Allah aşkına…

Konuşmasının devamında Ethem Sancak’ın geçmişi ve bugünkü siyasi pozisyonu arasında bağ kuran Kar, söz konusu ifşaatı yapan Sancak’ın Ak Parti iktidarı boyunca palazlandıkça palazlandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “2005 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ seçilen Ethem Sancak, 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin “Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülüne” layık görüldü. BMC fabrikasını tereyağından kıl çeker gibi satın aldı. Yüzde 49’u Katarlılara satılan tank palet fabrikasının yüzde 51 hissesi Sancak’a satıldı. Adeta devletin kasası gibi çalışıyordu. Bu yüzden söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu tutulmuyor. Çünkü Kapitalizm’de sermaye sahipleri dokunulmazdır. Ethem Sancak Konferansın devamında ‘‘Aslında Türkiye’nin NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde olduğunu söyledi. Diğer taraftan da “NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. 70 yıl NATO Türkiye’ye ne katkı sağladı, tabanca yapmamıza izin vermediler.” Dedi. Türkiye’nin NATO ve Batı ile savaş halinde olduğu doğru değil, biz böyle bir savaş görmüyoruz. Ama Türkiye’nin 70 yıldır NATO’ya bekçilik yaptığı doğru. Hem Ak Parti’nin ABD’nin desteği ile iktidara geldiğini itiraf edip hem de NATO bizim düşmanımız demek doğrusu tam bir siyasi kurnazlık. Konuyu saptırma, algı üretme, manipülasyon yapma konusunda çok mahirler. Söyledikleri her şeye inanmamızı bekliyorlar. Ama doğruların bir şekilde ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır. Bazen milyon dolarlık bir patrondan bazen sıradan bir vatandaştan…

Mahmut Kar konuşmasının sonunda Müslümanların geneline hitap ederek “İşte kapitalist sistemin iktisat nizamı bu şekilde işliyor. Eğer ondan yüz çevirmezseniz sizi de sömürür. Eğer onu devirmezseniz onun esiri olursunuz. O yüzden daha önce söylediğimiz gibi yine hatırlatıyoruz. Kendi ağızları içinde bulundukları kirli düzeni ifşa edenlerden ve onlara destek çıkan yöneticilerden uzak durun. Rüşveti, iltiması, kayırmacılığı, faizi yasaklayan İslam’ı İslam İktisadını isteyin. Ancak İslam ile sömürülmekten kurtulursunuz, ancak İslam iktisadı ile adil dağıtımından payınıza düşeni alırsınız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan dinleyebilirsiniz.

----------