Erdoğan Konuşuyor, “İsrail” Kan Dökmeye Devam Ediyor...
15 Aralık 2018

Erdoğan Konuşuyor, “İsrail” Kan Dökmeye Devam Ediyor...

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

“İsrail” güçlerinin Celezon Filistin Mülteci Kampı yakınlarındaki gösteriye müdahalesinde 16 yaşındaki Muhammed Nahla hayatını kaybederken, Gazze sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahale sonucu da 75 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Celezon Filistin Mülteci Kampı yakınlarında düzenlenen gösteriye “İsrail” güçleri tarafından açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Nahla'nın hayatını kaybettiği belirtildi.

Perşembe gününden bu yana “İsrail” güçlerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği operasyonlarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 5'e yükseldi.

“İsrail” güçlerinin ayrıca bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim birimleri karşıtı protesto düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde de 11 kişi yaralandı.

İşgal Altındaki Batı Şeria'da Gerginlik Tırmanıyor

‘İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da son günlerde gerginlik giderek artıyor.

Bölgedeki gerginliği giderek artıran adım ise “İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan gelmişti. Netanyahu, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi ve bölgedeki asker sayısının artırılması yönünde bir dizi talimat vermişti.

“İsrail” güçleri, girişlerini kapattıkları Ramallah kentinin el-Bire bölgesinde dün akşam araçlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla 60 yaşındaki bir Filistinliyi vurarak öldürdü.

Gazze'de 75 Yaralı

“İsrail”, "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

“İsrail”, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırması sonucunda 75 Filistinli Müslüman yaralandı.

30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere “İsrail” askerlerinin müdahalesi sonucunda 220'den fazla Filistinli Müslüman hayatını kaybetti.

Erdoğan: “Kudüs Kırmızı Çizgimizdir”

Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "İsrail son 50 yıldır kasıtlı şekilde Kudüs'teki İslam mirasının izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllardır bu gibi hamaset dolu konuşmalar yapmasına rağmen, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te akan kanın durması, masum çocukların hapsedilmesi, Müslümanların işkence görmesi gibi Yahudi varlığının kasti uygulamalarını engellemeye yönelik hiçbir somut adım atmadı.

ABD, Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. Kudüsü "İsrail"in başkenti ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri tarafından kınama açıklamaları ve yaptırımı olmayan birtakım kararlara imza atmanın ötesinde bir girişimde bulunulmadı.