Elon Musk, Twitter’ı 44 Milyar Dolara Satın Aldı
26 Nisan 2022

Elon Musk, Twitter’ı 44 Milyar Dolara Satın Aldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Tesla ve SpaceX'in Yöneticisi ABD'li milyarder Elon Musk’ın, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaştığı bildirildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından Twitter'ın özel bir şirket haline geleceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Musk, "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır." İfadesine yer verildi.

Twitter'ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istediğini belirten Musk, Twitter'ın muazzam bir potansiyeli olduğunu, onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da yaptığı açıklamada Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

ABD medyasında çıkan haberlerde, Musk'ın Twitter'ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı aktarılmıştı. Söz konusu haberlerin ardından Twitter'ın New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kazanmıştı.

Beyaz Saray yönetimi ise satış ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Sözcü Jen Psaki, "Satışla ilgili yorum yapmayacağım. Ama Başkan Biden uzun zamandır büyük sosyal medya platformlarının gücü konusunda endişeliydi" dedi.

Yatırım firması Wedbush Securities'in uzmanlarından Dan Ives'a göre yönetim kurulunun Musk ile masaya oturması birçok yatırımcı tarafından şirketin el değiştirme sürecinin başlangıcı olarak görülecek.

Ives, "Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın şirketi hasmane bir şekilde devralma girişimi Twitter Taht Oyunları'nda yönetim kurulunu köşeye sıkıştıracaktı" diyor.