Devrimin İslami Ruhunu Yok Edemediler!
15 Mart 2023

Devrimin İslami Ruhunu Yok Edemediler!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 14 Mart 2023 Salı günü gerçekleştirdiği “Gündem Değerlendirme” toplantısında, Suriye devriminin 12. Yıl dönümü ele alındı. Toplantıda ayrıca Hizb-ut Tahrir dosyasında verilen beraat kararları ile 14 Mayıs seçimleri ve ittifaklar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Suriyeli Müslümanların 12 yıl önce Amerika’nın uşaklığını yapan Esad diktatörlüğüne karşı kutlu bir devrim başlattıklarını hatırlatarak, canlarını, mallarını, evlatlarını, ailelerini, en kıymetli şeylerini bu uğurda feda ettiklerini söyledi.

Devrimin İslami temellere dayamasından ve Suriye halkının Hilafet talep etmesinden dolayı küresel bir saldırı başlatılarak devrimin yalnızlaştırıldığına dikkat çeken Kar şöyle konuştu: “Suriye Devrimi garip kaldı Kıymetli Müslümanlar. Artık rejimin işlediği suçlar konuşulmuyor. Aksine normalleşme konuşuluyor, rejime yeniden meşruiyet kazandırmanın Suriyeli muhacirleri yeniden katil rejime teslim etmenin çalışmaları yapılıyor. Çünkü Suriyeli Müslümanlar 12 yıl boyunca sadece katil Esad’ı karşılarına almadılar. Küfrün başı Amerika’yı, Rusya’yı ve tüm Batı’yı karşılarına aldılar. Esad’ın destekçisi katil İran’ı ve işgalci Yahudi varlığı “İsrail”i karşılarına aldılar. Devrimcileri para ve silah ile aldatan sonra da onlara sırtını dönen Müslüman beldelerin yöneticilerini karşılarına aldılar. Batı ile iş birliği yapan kendi içlerindeki hainleri, otel salonlarında devrime ihanet eden Suriye Ulusal Konseyi’ni, Suriye Ulusal Koalisyonu ’nu karşılarına aldılar. Suriye devrimini karalamak için keserek, yakarak cinayet işleyen ve böylece devrime en büyük zararı veren fitneci grupları karşılarına aldılar. Türkiye’nin güdümünde hareket eden ve Astana üçlüsünün kirli planlarına teşne olan grupları karşılarına aldılar. Toprakları rejime teslim etme karşılığında yapılan anlaşmaları zafer sayan basiretsizleri karşılarına aldılar. Bu sebeple tüm dünya onların üzerine hücum etti. Bu sebeple katil Esad’ın değil Suriye halkının devrilmesini tercih ettiler.

12 yıl geçmesine rağmen Suriye devriminin İslami ruhunun yok edilemediğini ısrarla ifade eden Mahmut Kar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ancak tüm bunlara rağmen Suriye halkının iradesini kırmayı başaramadılar. 12 yıl geçse de Devrimin İslami ruhunu yok edemediler. Hilafet projesini Suriyeli Müslümanların zihinlerinden silemediler. Allah’a hamdolsun devrimin 12. Yılında Suriye halkı küllerinden yeniden doğuyor, yeniden ayağa kalkıyor. Devrimin ilk günlerinde olduğu gibi Hizb-ut Tahrir öncülüğünde kafirlere ve zalimlere meydan okuyorlar. “Devrimcilerin talebi İslam'ın hâkimiyeti” diyorlar. “İrademizi söke söke geri alacağız” diyorlar. Obama’ya saçlarını ağartan, Hilary Clinton’u çıldırtan mukaddes devrimi korumak için ahitlerini yeniliyorlar. Muhakkak ki zafer inananların olacaktır. Hiç şüphe yok ki Allah’ın dinine yardım edenlere Allah da yardım edecektir. Suriye devrimini 12. Yılında tekrar selamlıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağımızı buradan tekrar vurguluyor ve diyoruz ki: Tüm zalim ve hain yönetimler sizi sırtınızdan vursa da biz sizinleyiz ve sizinle kalacağız. Allah’ım! Sen Suriye halkına ve muhacir kardeşlerimize yardım et! Kâfirlere ve dostlarına karşı Müslümanların yanında olduğumuza şahit ol. İhanet edenleri değil, onuruyla direnenleri desteklediğimize şahit ol ya Rabbi!”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

#SuriyeDevrimi