Çin Doğu Türkistan’daki Nazi Kamplarında Uygurları Katletmeyi Sürdürüyor
10 Nisan 2018

Çin Doğu Türkistan’daki Nazi Kamplarında Uygurları Katletmeyi Sürdürüyor

Uygur Haber

Köklü Değişim Medya

Çin işgal yönetiminin 2017 yılının başlarında itibaren bütün Doğu Türkistan genelinde yaygınlaştırdığı Çin Nazi Kamplarına haksız hukuksuz olarak kapattığı Uygur gençlerini katletmeyi sürdürüyor.

İşgalcı ÇKP-Faşist yönetiminin son kurbanı bu kez Gulca Bayanday kentinde oturan 2 çocuk babası 34 yaşındaki Aşçı Abdulgaffar Abdulcabbar olduğu açıklandı.

Özgür Asya radyosunun bildirdiğine göre Gulca‘nın Bayanday 2. kent sakini Abdulgaffar 2017 yılının Hazirana ayında Çin işgal polislerince tutuklanmış ve Gulca Maliye Okulu’nda tesis edilen “Kapalı Eğitim Merkezi’ adı verilen kampa kapatılmıştı. Kendisi Kasım ayında kampta rahatsızlanmış ve tedavi için hastaneye kaldırılmış, ancak Aralık ayının sonlarında burada hayatını kaybettiği bildirildi. 34 yaşındaki Abdulgaffar’ın ölüm nedeni hakkında her hangi bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Radyo’nun ulaştığı Bayanday kenti sakinlerinden biri, Çin Nazi Kamplarında katledilenlerin ilkinin Abdulgaffar olmadığı daha önceleri de bu kamplarda ölenler olduğunu bildirdi. Bunların içinde 60 yaşlarında bir Uygur Kadınının da bulunduğunu açıkladı.

Radyo muhabirleri Bayanday ÇKP kent yetkililerine telefon ile ulaşarak olay hakkında ayrıntılı bilgi almak istedilerse de telefona çıkan kişinin bu konuda bilgi vermeyi reddettiği belirtildi.

Çin’in Doğu Türkistan’da Nazi Kamplarına Kapattığı Uygurların katledilmesi olayı olağan bir hale gelmiş bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda Mısır’dan zorla geri getirilip Çin Nazi Kamplarına kapattığı 2 genç, Korla’da bu kamplardan birinde katledilmiş ve cesedi ailesine Polis nezaretinde gece saatlerinde defnettirilmişti.

Geçtiğimiz aylarda yine Kaşgar’ın Yenihisar İlçesi Sagan kentinde son 3 ay içinde 4 kişinin bu Nazi Kamplarında öldürüldüğü basına yansımıştı.