CHP’nin Vizyonu Batıya Sadakattir!
07 Aralık 2022

CHP’nin Vizyonu Batıya Sadakattir!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 06 Aralık 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında CHP’nin açıkladığı vizyon belgesi ele alındı. Toplantıda ayrıca partilerin anayasa çalışmaları ve zincir marketler ile yaşanan kriz hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, CHP’nin ekonomik krizden kurtuluş projesi olarak sunduğu vizyon belgesi hakkında şöyle konuştu: “CHP’nin tanıttığı vizyon belgesi başından sonuna kadar kapitalist kuruntulardan ibarettir. Daha doğrusu vizyonsuzluktur, çözümsüzlüktür. Hele ki mesele CHP ise orada vizyon adına hiçbir şey bulamazsınız. Çünkü CHP’nin vizyondan anladığı şey batının kötü bir taklitçisi olmaktır. CHP demek sömürgeciliğin kulu kölesi olmak demektir. CHP demek halka rağmen halkın düşmanlarıyla iş birliği yapmak demektir. CHP Cumhuriyetin birinci yüzyılında Müslüman halkımıza ne verdi ki ikinci yüzyılında da ne verecek?”

Mahmut Kar, toplamda dört buçuk saat süren toplantının verdiği mesajı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç cümlesinin özetlediğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Beyefendi ABD ve İngiltere’ye gitmiş şimdi de Almanya’ya gidecekmiş. Ne yapmaya gittin oralara! Hangi sözleri vermeye koştun! Bilmez misinki Amerika ve İngiltere iki büyük sömürgeci kafir devlettir. İkisi de hiçbir zaman Türkiye’nin iyiliğini istemezler. Kendilerinden bir şey istendiği zaman sömürgeci çıkarlarını şart koşarlar. Müslüman beldelerde ahlaksızlığın sefaletin yayılmasını isterler. Bilmez misin ki, Türkiye’deki yoksulluk, adaletsizlik, yıkım, terör, fitne ve fücur faaliyetlerinin hepsinde bu iki devletin imzası vardır. Türkiye’nin ekonomik ve coğrafi imkanları bu iki şeytani güç tarafından sömürülüyor. Bu ülkeler bilim ve yatırımın merkezi değil kapitalist sömürgeciliğin merkezi olduğunu bilmiyor musun? Bunların ekonomik öğretileri işe yarasaydı faydası önce kendilerine dokunurdu. Yoksa bildiğiniz halde sırf iktidar koltuğunda birazda ben oturayım, sömürge çıkarları için halkı biraz da ben söğüşleyeyim diye mi düşünüyorsunuz? İngiltere ve Amerika’ya birazda ben hizmet edeyim düşüncesiyle mi o ecnebi memleketlere gittiniz! Bunları siz çok iyi biliyorsunuz ve sizin açıkladığını şeyin adı vizyon değil Batıya bağlılık ve aşağılık kompleksidir.

Vizyon Belgesi toplantısında sunum yapan diğer konuşmacıların Kılıçdaroğlu’ndan farklı olmadığını söyleyen Mahmut Kar, aynı gün Şanlıurfa’da gençlik buluşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına da değinerek, “Kurtarıcı diye tanıtılan Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin, kapitalist düzenden kaynaklanan sömürü ve yoksulluğu küresel ısınmaya bağladı. CHP’li Faik Öztrak “Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü Avrupa’dan geçer” diyerek sömürgeci Batı’ya sadakat tazeledi. Bir başkası insanların kanını emen küresel faizci lobilere selam gönderdi. Diğerleri de büyüme, verimlilik, teknoloji, bilim, sosyal devlet gibi doğru kalkınmanın hakikati ile örtüşmeyen soyut kavramlardan bahsettiler. Yani CHP’nin vizyon belgesinin içinden Kemalizm’in kutsallaştırdığı vahşi kapitalizm çıktı. Tıpkı Ak Parti’nin dar ve düşük olan Türkiye yüzyılı vizyonunun içinden çıkan kapitalizm gibi. Evet bu arada Ak Parti demişken onlar da CHP ile aynı gün Şanlıurfa’da gençlik buluşması gerçekleştirdiler biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’nin vizyon belgesine İbrahim Tatlıses ile şarkı söyleyerek karşılık verdi. Başka nasıl cevap verebilirdi ki? Kılıçdaroğlu’nun vadettiği şeyleri Erdoğan zaten 20 yıldır uyguluyor. İkisi de kapitalist, ikisi de vizyonsuz. Aralarındaki tek fark birinin Amerika menşeili sistemin, diğerinin İngiliz menşeili sistemin savunucusu olması…

Son olarak Müslüman Türkiye halkına seslenen Mahmut Kar konuşmasını şu sözler ile bitirdi: “Size yüzyıllık vizyon belgeleri başlığı altında sözde kurtuluş reçetesi gibi sunulan kapitalist yalanlara kanmayın. Sömürgeci kafir Batının sözcülüğünü yapan demokratik partilere asla inanmayın. Kapitalizm kaderiniz değildir. Sefalet ve fakirlik içinde geçen yüzyıldan sonra bir yüzyılınızın daha sömürü ve aşağılanmayla geçmesine izin vermeyin. Size ait olana sarılın. İslam’a Kur’an’a ve Sünnete sarılın. Tüm çözümleri İslam’dan alın. Bugün yaşadığımız ekonomik krizin asıl sebebi bozguncu kapitalist sistemdir. Çözümün tek adresi ise İslam’ın iktisat nizamıdır. Vizyon İslam’dır, İslam’dan başka bir yerde vizyon aramayın. Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak geçen yıl kamuoyuna sunduğumuz “Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslami Çözümler” başlıklı raporumuzla krizden çıkışın yolunu somut olarak gösterdik. Bu vesile ile bir kez daha İslam’ın iktisat nizamını uygulayacak olan Raşidi Hilafet Devleti’nin kurulması için sizleri Hizb-ut Tahrir ile birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

#YenidenHilafet