Bütün Kötülüklerin Kaynağı Demokratik Sistemdir!
28 Eylül 2022

Bütün Kötülüklerin Kaynağı Demokratik Sistemdir!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 27 Eylül 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında “Toplumsal Çöküş ve Savrulan Gençlik” konusu ele alındı. Toplantıda ayrıca Mersin’deki terör saldırısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurul konuşması hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, İstanbul Bağcılar’da annesini vahşice katleden caninin nasıl böyle bir ruh haline büründüğünü sorgulayarak, toplum olarak çok ürkütücü, çok üzücü, çok vahim bir durum ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

“Bu tür cinayetler yüzyılda bir, on yılda bir yaşanan hadise değil artık. Yılda bir, ayda bir yaşanan hadise de değil. Her gün ülkenin farklı farklı şehirlerinden bu tür cinayet haberleri, intihar haberleri geliyor.” İfadelerini kullanan Kar, suç işleyenlerin ortak özeliklerinin uyuşturucu bağımlılığı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bunun gibi hadiseler tek tük değil neredeyse her gün yaşanıyor kıymetli Müslümanlar! Size haberi ulaşanlar var ulaşmayanlar var. Daha dün başka bir kişinin Ankara Sıhhiye’de köprüden kendini asarak intihar ettiği haberleri sosyal medya mecralarında dolaştı. Hatırlayın geçtiğimiz sene İstanbul Ataşehir’de bir kişi samuray kılıcı ile işten evine dönen ve hiçbir şeyden haberi olmayan masum bir hanımı Başak Cengiz’i katletmişti. Yine bunun gibi onlarca hadise yaşanıyor Türkiye’de. Sadece cinayet olayları değil; ahlaksızlık, fuhuş, sapkınlık, çocuk istismarcılığı, taciz, tecavüz, hırsızlık, dolandırıcılık, adam kaldırma, kap kaç ve daha neler neler…

Mahmut Kar, Türkiye’de sorunların konuşulduğu kadar çözümlerin ne yazık ki konuşulmadığını bu sebeple de olayların engellenemediğini söyleyerek, “Şimdi biz çıkıp bütün bu bozukluğun sebebi öve öve bitiremediğiniz sistemdir, bütün bu sorunların kaynağı köhnemiş demokrasidir dediğimizde bize genelleme yapmayın diyorlar. Bu katilleri, bu canileri, bu hırsızları, bu tecavüzcüleri, bu ahlaksızları, bu tefecileri yetiştiren laik Cumhuriyettir, değiştirin bu sistemi dediğimizde bizi tepeden bakmakla itham ediyorlar. Beşeri kanunlar ve bu kanunların insanlara sunduğu özgürlüklerdir bütün bu kötülüklerin, bu çöküşün sebebi dediğimizde bize cephe alıyorlar. Allah rahmet eylesin, kıymetli alim, Hizb-ut Tahrir’in kurucusu Takiyyüddin en-Nebhani bu konuda çok önemli bir tespit yapmış. Diyor ki; “Bir toplumda suç (zulüm, fesat ve günah) nadiren görülüyorsa insandandır, çok sık görülüyorsa nizamdandır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda çözüm için yapılması gerekenleri dile getiren Kar, Müslümanlara ve yöneticilere sorumluluklarını hatırlattı ve şunları söyledi: “Öncelikle alimlere, kanaat önderlerine ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine büyük iş düşüyor. Allah için çıkın bütün bu bozukluğun sebebini açıklayın. Sorunların kaynağının bu laik düzen olduğunu izhar edin. Bu düzenin kötülüğünü, pisliğini kınayıcının kınamasından korkmadan anlatın. Bu düzenin yıkılması gerektiğini, kökten değişmesi gerektiğini anlatın. Laikler ne der, rejimin sahipleri ne der, iktidardakiler ne der diye düşünmeyin. Allah’ın dediği haktır ve onun dediği önemlidir. Allah için çıkın ve öncüler olun! Sözü eğip büken, Allah’ın düşmanlarını dost belleyen, Müslümanları jurnalleyen medya alimlerinin ipliğini pazara çıkarın. Çıkın ve yöneticileri muhasebe edin, Allah’ın hadlerini çiğnedikleri için, İslam’ın hükümlerini yok saydıkları için onları uyarın. Buradan yöneticilere de seslenmek istiyorum! Ey yöneticiler, ey idareciler! Sizlere bir kez daha hatırlatıyoruz. İnsanlar arasında düzen ve intizamın sağlanabilmesi, huzurlu ve emniyetli bir ortamın temini için İslam nizamının tesis edilmesi gerekir. Çünkü dirlik ve düzen ancak böylesi bir kuvvetin, böylesi bir otoritenin varlığı ile mümkündür. Aksi halde bugünkü gibi kaos ve karmaşa, ahlaksızlık ve kötülük, fuhşiyat ve sapkınlık, zulüm ve adaletsizlik, yoksulluk ve fakirlik devam edecektir...”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

----------

#SavrulanGençlik