Köklü Değişim Antalya'dan, Katledilen Suriyeli Genç Hakkında Açıklama
03 Şubat 2024

Köklü Değişim Antalya'dan, Katledilen Suriyeli Genç Hakkında Açıklama

Köklü Değişim Medya

Antalya’nın Aksu İlçesinde Hikmet Şölen, hırsızlık amacıyla girdiği evde Suriyeli İbrahim Mansur’u tabanca ile vurarak katletti. Cinayetin ardından Köklü Değişim Antalya Temsilciliği, konuyla ilgili bilgi de içeren bir taziye mesajı paylaştı.

Can, mal ve ırz emniyetinin kalmadığı Türkiye’de her gün korkunç cinayetler ve olaylar peş peşe yaşanıyor. Ramazan Hoca cinayetinin ardından İzmir’de bir taksicinin merhamet ederek arabasına aldığı gaspçı tarafından katledilmesi ve son olarak Antalya’da yaşanan korkunç olay toplumun uygulanan batıl nizamla çürümüşlüğün ortaya koyuyor.

Hatay'dan Antalya'ya gelerek seralarda tarım işçiliği yapan Hikmet Şölen, 30 Ocak Salı günü Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi'nde öğle vakti komşu serada çalışan 6 çocuk babası İbrahim Mansur'un kaldığı çiftlik evine silahla giderek evdeki altınları ve ne kadar parası varsa istedi.

Suriye uyruklu 9 çocuk babası İbrahim Mahsur, kendisinde para olmadığını söyleyerek çiftlik evinden seraya doğru kaçarken, Hikmet Şölen de takibe başladı. Hikmet Şölen İbrahim Mansur'u seranın içinde 3 el ateş ederek başından ve kalbinden vurdu ve ardından olay yerinden kaçtı.

Hikmet Şölen, Aksu ilçesindeki ormanlık alanda 2 gün süren takibin ardından suç aleti tabancayı çalılıkların içine gömerken yakaladı. Jandarmadaki ifadesinde cinayeti soygun amaçlı işlemediğini söyleyen Şölen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 çocuk babası İbrahim Mansur'un cenazesi hava yolu ile Hatay'a, buradan da karayolu ile Suriye'nin Azez kentine gönderildi.

Antalya Köklü Değişim Temsilciliği’nden Açıklama: “Dinine Ve Davasına Bağlı Bir Müslümandı”

Antalya Köklü Değişim Temsilciliği, olayın ardından taziye mesajı yayımladı.

İbrahim Mansur’un İslam davetini taşıyan ve Hizb-ut Tahrir gençlerinden olduğu ifade edilen mesajda şu bilgiler yer aldı:

“Suriye rejiminin işlediği katliam ve zulüm sebebiyle muhacir olarak Türkiye’ye gelen ve Antalya’da yaşayan İbrahim Mansur kardeşimiz, evine giren hırsız tarafından silahla vurularak katledildi. Allah Subhanehu ve Teâlâ kardeşimize rahmet eylesin, tüm ailesine ve 6 çocuğuna sabırlar ihsan eylesin. Bizler kardeşimizin dinine ve davasına bağlı bir Müslüman olduğuna şahidiz. Rabbimiz salih amellerine karşılık kendisini cennet ile mükâfatlandırsın.”

Köklü Değişim Antalyadan Katledilen Suriyeli Genç Hakkında Açıklama.jpeg