Aileyi “6284” İle mi Koruyacaksınız?
11 Ocak 2023

Aileyi “6284” İle mi Koruyacaksınız?

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 10 Ocak 2023 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında “Toplumsal Çöküş Sorunlar ve Çözüm” kampanyası faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda ayrıca katil Suriye rejimi ile Türkiye arasındaki yürütülen normalleşme görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, “Toplumsal Çöküş” kampanyasını kapsamında gerçekleşecek faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra kampanyanın başlatılma nedeni ile ilgili şunları söyledi: “Siyasi bir parti olmamız gereği Hizb-ut Tahrir olarak bizim, toplumsal sorunlara karşı duyarlılığımız ve sorumluluğumuz var. Biz, Türkiye halkının, özellikle de Müslümanların çok ciddi bir toplumsal çöküş ile karşı karşıya olduğunun farkındayız. Gençlerin, büyüklerin, anne ve babaların ve tüm Türkiye kamuoyunun bu konuya karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. Hepimizi ilgilendiren bu çöküş ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Biz, sorunların üstünü örtmüyoruz, tali çözümler ile oyalanmayı da kabul etmiyoruz. Aksine biz, sorunların kaynağını yani asıl müsebbibin ne olduğunu gösteriyoruz ve bu yönde çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz."

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 yılını değerlendirdiği konuşmasındaki sosyal konularla ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Yıldırım şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının bütün bu övünerek anlattıkları şeyler toplumsal çöküşü durduran ya da yavaşlatan şeyler değil. Aksine bütün bu yapılanlar aslında bir sonuç. Bu ülkede gençler arasında uyuşturucu kullanımı yaygınlaşmış durumda, uyuşturucuya başlama yaşı 12-13’e kadar inmiş durumda. 4 Milyon uyuşturucu kullanıcısının olduğu bir ülkeden bahsediyoruz, 115 bin kişinin uyuşturucu suçundan cezaevinde olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı siz bu gençlere AMATEM’lerde nasıl bir farkındalık eğitimi veriyorsunuz ki bu oran düşecek yerde her geçen yıl artarak devam ediyor. Sayın Erdoğan! 8900 çocuğu koruyucu aile yanına yerleştirdiğinizi söylüyorsunuz, 19 bin çocuğu evlatlık verdiğinizi söylüyorsunuz. Söyler misiniz bu çocuklar neden ailelerinin yanında değiller. Aileler neden dağılıp parçalanıyor. İstanbul sözleşmesinden tek taraflı çekildiğinizi ilan ettiniz ama o sözleşme gereği uygulamada olan kanun ve mevzuatlar ile aile kurumu yıkılıyor. Siz 6284 sayılı kanunu yürürlükten kaldırmadan, Medeni kanunu terk etmeden, CEDAW gibi uluslararası anlaşma ve sözleşmelerden çekilmeden aileyi nasıl koruyacaksınız! Evlenen her 100 kişiden 31’inin boşandığı bir aile krizi ile karşı karşıyayız. Böyle giderse daha kaç çocuğa koruyucu aile bulacaksınız söyler misiniz? Yılda ortalama yarım milyon baba evden uzaklaştırılıyor. Dağılan aileler sebebiyle sadece 2021 yılında 115 bin çocuk anne veya babasından uzaklaşmış. Aile sıcaklığı, anne baba sevgisinden mahrum bu çocukların yarısından fazlası suça bulaşmış. Bu sorunu çocukları evlatlık vererek mi çözmeyi düşünüyorsunuz!”

Muhammed Emin Yıldırım, son olarak çözüme dair atılması gereken adımlardan bahsetti ve şu ifadeleri kullandı: “Biz hazırladığımız raporda ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizde diyoruz ki aile kurumunun yıkılmasının sebebi olan 6284 Sayılı Kanun tamamen yürürlükten kaldırılmalıdır. CEDAW ve bunun gibi uluslararası sözleşmelerden derhal çıkılmalı ve bu sözleşmeler sebebiyle mağdur olanların mağduriyetleri giderilmelidir. 18 yaş altında evlenen binlerce “erken evlilik mağdurunun”, ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılanların veya ceza alan insanların sorunları çözülmeli, cezaevinde olanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Batılıların, İslâmi aile yapısını yıkmaya yönelik tüm bozguncu fikir, kanun ve projeleri ortadan kaldırılmalıdır. “Cinsiyet eşitliği” adı altında okullarda vd. tüm sosyal alanlarda yürütülen her türlü faaliyete derhal son verilmeli; “LGBT” vb. isimler altındaki yeryüzünün en ifsat edici münkerlerine karşı topyekûn bir mücadele başlatılmalıdır... Nihai ve köklü çözüm ise bellidir. Nedir o; İslam’ın hayatımıza hâkim kılınması, İslam’ı hayatımızda hakim kılacak Raşidi Hilafet Devleti’nin kurulmasıdır.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

#TehlikeninFarkındamısınız