Özel: "15 Temmuz Darbe Girişiminde Atatürkçü Subaylar da Vardı!"
18 Temmuz 2024

Özel: "15 Temmuz Darbe Girişiminde Atatürkçü Subaylar da Vardı!"

Köklü Değişim Medya

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı bir programda, 15 Temmuz darbe girişiminden 8 sene sonra yaptığı açıklamayla sis perdesini aralarken, Hizb-ut Tahrir’in darbenin ertesi günü yaptığı açıklama akıllar geldi.

Katıldığı programda CHP lideri Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki faillere dair önemli bir açıklamada bulundu.

Özel açıklamasında Genelkurmay’dan darbe girişimine Atatürkçü Subayların da destek verdiğini ileten bir not aldıklarını anlattı.

Özel’in açıklaması şöyle:

“15 Temmuz gecesi Genel Merkez’den çıkarken Genel Başkanın (Kemal Kılıçdaroğlu) özel kalemi geldi, ‘Genelkurmaydan not ilettiler, Atatürkçü subaylar da destek veriyor’ dedi. Sinkaflı şekilde gitsinler dedim kim yaparsa yapsın karşıyız dedim.”

Hizb-ut Tahrir Darbe Girişiminden Bir Gün Sonra Failleri İşaret Etmişti

Hizb-ut Tahrir'in yaptığı açıklamada, kemalistlere yönelik şu ifadelere yer verilmişti:

'Darbenin arkasında İngiliz yanlısı maceraperest subaylar olmasına gelince, bilindiği üzere ordunun belkemiğini İngiliz yanlısı subaylar oluşturmaktadır. Amerika, Cumhurbaşkanı Özal döneminden itibaren ordu içine sızmak için çalıştı, ancak başarılı olamadı. Bu yüzden Polis Teşkilatı'nı güçlendirdi ve Özel Kuvvetler kurdu. Sonra Erdoğan döneminde ABD, orduya sızmak üzerine fokuslandı ve bir ölçüde de başarılı oldu... Erdoğan, her ne kadar İngilizlerin kanatlarını budasa da ancak orduda hâlâ İngilizlerin belli gücü var. Onları tamamen yok etti diyemeyiz. İşte cuntacı subaylar da İngiliz yanlılarıdır. Bu subayların maceraperest oluşlarına gelince, çünkü büyük olasılıkla darbe planı İngilizler tarafından değil, cuntacı subaylar tarafından planlanmıştır. İngilizler, bunu onlara havale etmiştir. Zira darbe planına bakıldığında, İngiliz sinsilik ve kurnazlığından neredeyse tamamen yoksun olduğu görülür. Örneğin cuntacılar, darbe bildirisinde laikliğe vurgu yaptılar. Bu ise onların ahmak olduğunu gösterir. Çünkü pek çok Türk İslami duygulara sahiptir. Dolayısıyla bildiride laikliğe vurgu yapmak, onları ajite etmek içindir. Mustafa Kemal ve yandaşlarına vurgu yapmak ise, İslam'a ve Müslümanlara olan öfke, kin ve nefretlerinin bir göstergesidir.'

'Gülencilere yönelik';

’Darbe girişimin arkasında Gülencilerin olduğunu söylemek, büyük olasılıkla doğru değildir. Çünkü Gülenciler, daha çok yargı ve STK'larda öbekleşmişlerdir. Birincisi, sömürgecilerin desteği olmadan darbe yapabilecek askeri kapasiteleri yoktur. İkincisi, Amerika'nın komutu ile hareket ederler, dolayısıyla onun izni olmadan kıpırdayamazlar. Amerika ise özellikle Erdoğan'ı şu anda çıkarlarına hizmet edecek en uygun kişi olarak görüyor. Suriye krizinde Türkiye, Amerika'nın son okudur. Erdoğan, ABD'ye öyle bir hizmette bulunmaktadır ki bu koşullarda bir başkası bunu yapamaz.'”

Köklü Değişim Darbe Girişimi Hakkında Dosya Haber Hazırlamıştı

Köklü Değişim editörlerinden Ahmet Sivren’in darbe girişiminin birinci yıldönümü olan 15 Temmuz 2017’de yayına hazırladığı dosya haberde, 15 Temmuz darbe girişimi her yönüyle değerlendirilmiş ve faillerine yönelik önemli bilgiler paylaşılmıştı.

Bu geniş dosya haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayın…

Bir 15 Temmuz Anatomisi