
İslami Değerler ve Müslümanlar Hedef Alınıyor
Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 16 Haziran 2026 Salı günü gerçekleştirdiği Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda, son günlerde terörün finansmanı ve IŞİD adı altında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile İslami değerlere yapılan saldırılar ele alındı. Toplantıda ayrıca Hicret’in 1448. yıl dönümü ile ABD-İran anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne İslami değerlerin ve Müslümanların laik-Kemalist kesimin hışmından hiç kurtulamadığına dikkat çekerek, bir asır önce iffetli Müslüman Anadolu kadınına ve onun tesettürüne yeni rejimin sahipleri tarafından nasıl saldırıldıysa, İslam’ın evliliğe bakışının iftira ve yalanlarla nasıl karalandıysa, bugün de aynı şekilde düşmanlık ve kötülüğün devam ettiğini söyledi.
Laik-Kemalist Zihniyet Çıplaklıkta İlericilik Görüyor
Batman’da hafızlık ve İslami ilimler eğitimi veren bir medresede eğitimlerini tamamlayan kız öğrencilerin icazet merasimi hakkında Kemalist zihniyetin hazımsızlığını değerlendiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu merasim ile ilgili videoyu sosyal medyada gören bir Cumhuriyet yazarı kadın, hemen 3 Mart ve devrim kanunları hatırlatması yaparak bakanlığa şikâyette bulunmuş. Tabii bu yazar gibi laik atak geçiren bütün Kemalistler de saldırıya geçmişler. Bunlar çağdaşlığı ve ilericiliği açılıp saçılmak, dekolte kıyafetler giymek, kadın-erkek karışık ortamları paylaşmak ve hatta anaokulu çağındaki küçücük çocukları çıplaklığa alıştırmak olarak görüyorlar. Müslüman bir kadın tesettüre bürünüyorsa, karma eğitime itiraz ediyorsa, Kur’an ve İslami ilimler eğitimi alıyorsa bunlara göre gerici sayılıyor. Ama bir kız bedenini herkese açıyorsa, dans ve bale yapıyorsa çağdaş ve ilerici oluyor. Allah bunların şerrinden bizi ve tüm Müslümanları, bunların zihniyetinden de çocuklarımızı ve tüm gençliği korusun.”
İktidar ve Şürekâsı İslam Düşmanlarına Cesaret Veriyor
Yıldırım ayrıca, laiklerin İslami değerlere saldırma cesareti göstermelerinin bir sebebinin de Kemalizm’i Müslümanların ev ve iş yerlerine sokan, Kemalist seviciliği temiz zihinlere işleyen iktidar ve şürekâsı olduğunu, bunun da bilinmesi gerektiğini ekledi.
İkinci olarak, bir süredir kamuoyunda çokça konuşulan ve İslami değerlere saldırı konusu yapılan Yusuf Ziya Gümüşel dava dosyasına değinen Yıldırım, İslami ilimler eğitimi veren bir vakfın kurucusu ve hocasının, kızının erken yaşta yaptığı evlilik meselesi üzerinden laik kesim tarafından aylarca linçlendiğini hatırlattı.
Hedefte sadece Yusuf Ziya Hoca’nın olmadığını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:
“İslam, İslam’ın evliliğe bakışı, nikâh akdi, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem, Hz. Âişe Annemiz ve İslami birçok değer adeta bu süreçte taşlandı. Laik zihniyete sahip bir gazeteci ve bir radyocu kadının yönlendirmeleriyle, suçlu olup olmadıklarına bakılmadan bir kurum ve tüm aile hedef tahtasına kondu. Kadın dernekleri başta olmak üzere tüm feminist örgütler meseleye çöreklendiler. Aile Bakanlığı davaya taraf oldu ve laik kesimin gündemini destekledi. Diyanet İşleri Başkanlığı dahi bu kirli propagandadan etkilenerek İslam’daki evlilik konusunu cuma hutbesine konu edindi ve Kemalistlerin ekmeğine yağ sürdü. İslam’ın değerleri, şiarları ve hükümleri laik rejimin mahkemelerinde yargılandı; yine sanık sandalyesine İslam ve Müslümanlar oturtuldu. İslam düşmanı laikler ve iktidar taifesi kalemi kıran tarafta birlikteydiler.”
Yargıtayın dokuz ayrı gerekçe ile davayı bozduğunu ve yeniden yargılama kararı verdiğini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamuoyunda bu yargılama bahanesiyle İslam ve Müslümanlara yönelik yürütülen kirli kara propagandayı yürütenler nasıl ki sorumluysa, bu zemini hazırlayanlar da, destekleyenler de, sessiz kalanlar da ve laiklerin öfkesinden korktukları için eziklik hissi yaşayanlar da sorumludur. Allah suçluları bilen, zalimleri gören, mazlumları da gözetendir.”
Konuşmanın tamamını Medya Bürosu’nun yayımladığı toplantı videosundan izleyebilirsiniz.

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Mutlak Butlan Sonrası CHP’de Neler Oluyor?

Dünya Kupası'nda İmani Rest: "Namazdan Daha Önemli Ne Var?"

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

İslami Değerler ve Müslümanlar Hedef Alınıyor

ABD-İran Mutabakat Zaptının Tüm Detayları Ortaya Çıktı

Trump: “Hizbullah’la Suriye Mücadele Etmeli”





