Zelenski: “Rus Saldırısında 30 Kişi Öldü”
16 Ocak 2023

Zelenski: “Rus Saldırısında 30 Kişi Öldü”

Köklü Değişim Medya

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun, Dnipro kentine dün düzenlediği füze saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD’nin Rusya’ya karşı planları doğrultusunda ülkesini harp sahasına çevirmesine göz yuman Zelenski, gece paylaştığı günlük görüntülü mesajında ulusa seslenerek, dün ülkesinin Dnipro kentindeki 9 katlı bir konuta Rus füzesinin isabet etmesinin ardından enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden sivillerin sayısının 30'a çıktığını açıklayan Zelenski, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

Zelenski, "Kurtarma operasyonu, bir canı kurtarmak için en ufak bir umut olduğu sürece devam edecektir" mesajını paylaştı.

Rusya'yı Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar düzenlemekle suçlayan Zelenski, bu ülkeye karşı yaptırımların arttırılması için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Donbas bölgesinde sıcak çatışmaların sürdüğünü söyleyen Zelenski, özelikle en yoğun çatışmaların Luhansk ve Donetsk bölgelerinde yaşandığını ifade etti. Zelenski, "Savaş, Soledar, Bahmut ve tüm Donetsk bölgesi için Luhansk bölgesi için tek bir mola vermeden, tek bir duraklama olmadan devam ediyor" bilgisini paylaştı.

Hizb-ut Tahrir: “Rusya, Kuru Yaş Her Şeyi Yakabilir”

2 Ekim 2022 tarihinde yayımladığı Rusya’nın Ukrayna’daki Savaşının Yansımaları başlıklı analizinde Hzib-ut Tahrir, “Büyük olasılıkla Ukrayna’daki savaş, çok tehlikeli bir tırmanış aşamasına girmiştir. İtibarını geri almak istemesi durumunda Rusya, önümüzdeki günlerde Ukrayna’da kuru yaş her şeyi yakacaktır” ifadesine yer vermişti.

Rusya’nın Ukrayna’da ilhak ettiği bölgelerle ilgili olarak geri adım atmasının, uluslararası arenadan silinmesi ve etkisinin sona ermesi anlamına geleceğini ve bu kararın Rus liderliğine çok ağır geleceği ifade ediliyordu. ABD ve Batılı ülkelerin hedeflerine ulaşmak için Ukrayna’yı silah ve siyasi destekle cesaretlendirdiğine vurgu yapılana analizde şu öngörülere yer verilmişti:

“Bu yüzden Rusya’nın, bu dört bölgede yani ilhak referandumlarının düzenlendiği bölgelerin sınırlarında durması bekleniyor. Belki Kharkov’da kaybettiği bölgeleri geri almak için biraz ileriye gidebilir. Rusya Devlet Başkanı, halkı önünde “güçlü” görünüyor. 2014’te Kırım’ı ilhak ettikten sonra Rusya’ya yeni toprak kazanımları sağladı. Eğer bu gerçekleşirse, Ukrayna’yı kısa sürede yutmakla tehdit eden süper güç görüntüsündeki bir ülke için küçük bir hedef olur. Ama öte yandan Amerika ve Batılı ülkeler, Rusya’nın işgal ettiği bu bölgelerin kurtarılması için Ukrayna’yı cesaretlendiriyorlar ve ordusunu destekliyorlar. Batının Ukrayna’ya artan askeri desteği ile Rusya’nın kısmı seferberliği arasında kalan Ukrayna savaşı, büyük ihtimalle yoğun çatışmalara sahne olacak ve daha uzun sürecektir. Rusya’nın, nükleer silah kullanımı dışında savaşı kazanma garantisi zayıflarken, Ukrayna’daki savaş, daha fazla uluslararası tehlikelere açık hale gelecektir... Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın müzakereleri reddetmediğini hatırlatsa da, Amerika ve özellikle İngiltere, Ukrayna’yı Rusya’nın büyük ülkeler listesinden çıkarıldığı arena haline getirme niyetindeler. Bu iradeler çatışması arasında Ukrayna sahası, işleri alt üste edebilecek sürprizlere gebedir.

Son olarak, günümüz dünyasının büyük güçleri, hiçbir insani veya ahlaki değeri umursamadan barbar emellerini gerçekleştirmek için birbirleriyle çatışıyorlar. Bu ülkeler, yeryüzünde bozgunculuğu artırdılar. Dünya, bu ülkelerin yok oluşuyla ancak düzelecek, sonra çalışanların çalışması ve âlemlerin Rabbinin yardımıyla Nübüvvet metodu üzere Hilafet yeniden kurulacaktır.”

Analizin tamamı için aşağıdaki başlığı tıklayınız.

Rusya’nın Ukrayna’daki Savaşının Yansımaları