Vahşi Batı: Düştüğü Kaldırımdan 9 Saat Kaldırılmadı, Donarak Öldü
27 Ocak 2022

Vahşi Batı: Düştüğü Kaldırımdan 9 Saat Kaldırılmadı, Donarak Öldü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Doğru bir kalkınmayı başaramayan ve ahlaki olarak çökmüş Batı’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı**.** Fransa’nın başkenti Paris’te, geçen hafta barların olduğu kalabalık bir sokakta düştükten 9 saat sonra hastaneye kaldırılan ünlü fotoğrafçı Rene Robert’in hipotermi geçirerek öldüğü ortaya çıktı. Köklü Değişim Dergisi Yazası Hakkı Eren, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Efendiler! İşte öykündüğünüz Batı budur” diyerek olaya tepki gösterdi.

Paris'te 84 yaşındaki fotoğrafçı Rene Robert, 18 Ocak akşamı saat 21 civarında oldukça kalabalık Turbigo Sokağı'nda yürürken düştü.

Düştüğü yerden kalkamayan ve kaldırımda yüzüstü yatan Robert’e yaklaşık 9 saat kimse yardım etmedi.

Bir evsizin sabah 6 civarında polise haber vermesinin ardından kafa travması ve hipotermiyle Cochin Hastanesi'ne kaldırılan Robert'in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Robert’in arkadaşı gazeteci Michel Mompontet, basına yaptığı açıklamada, fotoğrafçının yere düştüğü noktanın dükkanlar, barlarla dolu fazlasıyla kalabalık bir sokak olduğunu ancak yoldan geçenlerin yerde yatan Robert’e kayıtsız kaldığını belirtti.

Fotoğrafçıyı sokaktan geçenlerin kayıtsızlığının öldürdüğünü dile getiren Mompontet, "Yerde yatan birini görseydim, ben de duracağımdan yüzde 100 emin değilim" ifadesini kullandı.

Hakkı Eren: “Efendiler! İşte öykündüğünüz Batı budur”

Yaşanan korkunç olay ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Köklü Değişim Dergisi yazarı Hakkı Eren, Batı’nın gerçeek yüzünü göremeyen ve vahşi Batı’ya öykünenlere yönelik şunları söyledi:

“Paris'te Turbigo Sokağı'nda düştüğü yerden saatlerce kalkamayan ve kaldırımda yüzüstü yatan 84 yaşındaki Robert isimli fotoğrafçıya yaklaşık 9 saat kimse yardım etmeyince donarak ölmüş...

İşte muasır medeniyet(!) olarak görülen Batı'nın gerçek yüzü!

İşte yaşlı bir insana gösterilen değer!

İşte ferdiyetçi, merhametsiz ve kendisinden başkasını düşünmeyen kapitalist Batılıların resmi!

Efendiler! İşte öykündüğünüz Batı budur. Bakın ve ulaşmak istediğiniz çukuru görün...”