Ukrayna’nın Başkenti Kiev’in Çeşitli Noktalarında Patlama
10 Ekim 2022

Ukrayna’nın Başkenti Kiev’in Çeşitli Noktalarında Patlama

Köklü Değişim Medya

Ukrayna'nın başkenti Kiev’in çeşitli noktalarında patlama sesleri duyuldu. Saldırıların sürdüğü kentten dumanlar yükseliyor.

Ukrayna, iki gün önce Rusya'nın Kırım’ı ilhakının sembolü olarak görülen Kırım Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlemiş ve köprü ciddi zarar görmüştü. Rusya ile Kırım’ı birbirine bağlayan köprüde ulaşım durmuştu. Bu sabah Kiev’deki patlamaların, Rusya’nın Kırım Köprüsü saldırısına karşılık bir misillemesi olduğu düşünülüyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon yeniden yükselmeye başlarken, görgü tanıkları Kiev'in birçok noktasından dumanlar yükseldiğini aktarıyor.

Saldırılar, Kırım Köprüsü saldırısı sonrasında Ukrayna'daki Rus ordusunun komuta kademesini değiştiren Putin'in, ikinci Çeçenistan savaşını ve Suriye'de yapılan operasyonları komuta eden Sergey Surovikin'i Ukrayna cephesine atamasıyla başlamış oldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, "Başkentin merkezinde çok sayıda patlama oldu" açıklamasında bulundu.

Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildiriyor.

Reuters haber ajansı ilk saldırıların ardından Kiev'de yeni patlama seslerinin duyulduğu bilgisini aktardı.

Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisinin bulunduğu sokağa da roketlerden biri isabet etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" uyarısında bulundu.

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik yaşanıyordu.

Rusya'nın gece saatlerinde de Zaporoji’de sivil bir bölgeye yaptığı füze saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

zapor.jpg