TÜRKİYE HALKI FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA İÇİN AYAKTA
11 Mayıs 2021

TÜRKİYE HALKI FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA İÇİN AYAKTA

Köklü Değişim Medya

Yahudi varlığı İsrail’in Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin evlerini gasp etme girişimleri ve Mescid-i Aksa’ya yönelik alçak saldırıları dün gece Türkiye genelinde birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

Köklü Değişim Medya tarafından “Aksa Sahipsiz Değil” başlığı adı altında Türkiye’nin 10 farklı şehrinde yatsı namazı sonrası Filistin’e destek gösterileri düzenlendi.

İstanbul’daki gösterilerin adresi “İsrail”in Levent’teki konsolosluğu olurken, Adana’da ABD Konsolosluğu Önü, Ankara’da Melike Hatun Camii, Bursa’da Ulu Cami Meydanı, Şanlıurfa’da Balıklıgöl Dergah Camii, Van’da Hz. Ömer Camii, Mersin, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te Ulu Cami Önü, Hatay’da ise Kompleks Camii Önü oldu.

Gösteriler de yapılan basın açıklamalarında kınamanın acizlik olduğu, Mescid-i Aksa’yı korumanın ve Filistin’i Yahudi işgalinden kurtarmanın tek yolunun Müslümanların ordularını hareket geçirmek olduğu vurgulandı. Yüksek atmosferde geçen gösteriler de tekbirler getirilip Hilafet sloganları atıldı, Filistinli Müslümanlar ve tüm İslam ümmeti için dua edildi.

Gasıp Yahudi varlığının saldırganlığı diğer birçok sivil toplum kuruluşu ve duyarlı Müslüman tarafından Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi.

İSTANBUL

Kudüs’e destek için çatı oluşum kurarak “Uyuma Aksa’ya Sahip Çık” sloganı etrafında bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu, “İsrail”in İstanbul başkonsolosluk binası önünde toplandılar. Türkiye’de yaşayan Filistinli Müslümanlarında katıldığı gösteride “İsrail” telin edilerek sık sık “Mehmetçik Gazze’ye” sloganları atıldı.

ANKARA

Mescidi Aksa’ya sahip çıkmak için bir araya gelen on binlerce Ankaralı Müslüman "Katil İsrail Filistin’den defol" sloganlarıyla Siyonist büyükelçiliğe yürüdüler. Gece geç saatlere kadar devam eden protesto gösterilerinde tekbirler getirilerek Filistinli Müslümanların direnişi selamlandı. Gösteriye Memur-Sen ve bazı sivil toplum örgütlerini de destek verdiler.

KONYA

Konya'daki sivil toplum kuruluşları, Yahudi varlığının eşkıya polislerinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırmasını protesto etti.

İkindi namazının ardından Mevlana Meydanı'nda toplanan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, “İsrail” aleyhinde sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, “İsrail”in, Kudüs'te İslam’a karşı yürüttüğü suçların son halkası olan Mescid-i Aksa'yı işgal ve zapt etme girişimine karşı duruşlarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

BURSA

Bursa'daki sivil toplum kuruluşları, işgalci varlık “İsrail”in Mescid-i Aksa'ya saldırmasını protesto ettiler.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan Bursa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, “İsrail” aleyhinde sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Başkanı Gökhan Yünkül, işgal sona erene ve Siyonist zulüm bitene kadar susmayacaklarını, teslim olmayacaklarını, zulme boyun eğmeyeceklerini söyledi. Gruptakiler, konuşmanın ardından Filistinlilere destek için dua etti.

İZMİR

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İZTOK) üyesi dernek ve vakıflar, “İsrail” polisinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırmasını kınadı.

Konak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan aralarında kadınların da bulunduğu gruptakiler, “İsrail” aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklamayı okuyan İZTOK Dönem Başkanı Ali Mamak, İsrail'in mübarek ramazanda yaptığı bu acımasız saldırıları kınadıklarını ifade etti.

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan işgal altındaki Kudüs'te Yahudi varlığının saldırılarına maruz kalan Filistinlilere "Selamün Aleyküm Mescid-i Aksa" yazılı destek mesajı gönderildi.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Bosna Hersek Temsilciliği tarafından başkentteki reklam panolarına yansıtılan "Selamün Aleyküm Mescid-i Aksa" yazılı mesajla Saraybosnalıların Filistinlilerin yanında olduğu ifade edildi.

Ayrıca Malatya, Adana, Adıyaman, Balıkesir, Tokat, Niğde, Nevşehir, Çanakkale, Van, Şırnak, Muş gibi şehirlerde de çok sayıda Müslüman Filistin’e destek veren gösteriler yaptı, kimi illerde araç konvoylarıyla protestolara destek verildi.

#OrdularAksaya