Trump, Erdoğan’la Görüştü
28 Ocak 2020

Trump, Erdoğan’la Görüştü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin’i tamamen işgal etmeyi amaçlayan “Yüzyılın Anlaşması” planını bugün açıklayacak olan ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme hakkında detaylı bilgi verilmedi. Trump, kritik Libya süreci ve İdlib hakkında sık sık dost ve müttefiği olan Erdoğan’la görüşmeler gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle taziyelerini ilettiği telefon konuşmasında Libya'daki son durumun da ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump'ın Erdoğan'ı telefonla aradığı ve Elazığ merkezli deprem dolayısıyla taziyelerini ilettiği kaydedildi. Trump'ın Türkiye'nin yanında olduğunu ifade ettiği duyuruldu.

Açıklamaya göre, iki lider, Libya başta olmak üzere bölgesel konularla ilgili de görüş alışverişinde bulundu. Bu bağlamda, Suriye'deki gelişmeler ve İdlip de değerlendirildi

İşgal Planı Öncesi Kritik Görüşme

Filistin’i tamamen işgal etmeyi amaçlayan işgal planı “Yüzyılın Anlaşması” bugün açıklanacak. Açıklama öncesi Trump, kritik görüşmeler gerçekleştiriyor. Gasıp Yahudi varlığının başbakanı Netanyahu da bugün Washihgton’da olacak.

Netanyahu Washington’a gitmek için yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, ‘‘Bugün, en önemli çıkarlarımıza hitap ettiğini düşündüğüm ortadoğu planını ortaya koyan Başkan’a destek vermek için Washington’a yola çıkıyorum. Pazartesi günü Başkan Trump’la görüşeceğim ve Salı günü birlikte tarih yazacağız’’ bilgisini paylaşarak çirkin planın iç yüzünü de deşifre etmişti.

2020’deki seçimler öncesi “Yüzyılın Anlaşması” ile büyük puan toplamayı planlayan Trump’a Ortadoğu’daki İslam beldelerinin işbirlikçi yöneticileri de destek veriyor. Bu kapsamda Trump’ın Yahudi Damadı Kushner, başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün olmak üzere çevre ülkeleri de defalarca ziyaret etti.