Terörist “İsrail”İn Katlettiği 2 Yaşındaki Bebek Defnedildi
07 Haziran 2023

Terörist “İsrail”İn Katlettiği 2 Yaşındaki Bebek Defnedildi

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” askerinin katlettiği Filistinli 2 yaşındaki Muhammed bebek toprağa verildi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da “İsrail” askerlerinin kurşunuyla yaralanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Filistinli Muhammed et-Temimi son yolculuğuna uğurlandı.

Filistinli bebeğin naaşı, çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy eşliğinde, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki sağlık merkezinden alınarak ailesinin Nebi Salih beldesindeki evine getirildi.

Beldede düzenlene cenaze törenine, bölge sakinlerinin yanı sıra Filistinli grupların temsilcileri ve çok sayıda çocuk katıldı.

Ne Olmuştu?

İşgalci “İsrail” askerleri, 1 Haziran'da Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Neveh Tzuf’a "ateş eden Filistinlileri bulma" gerekçesiyle civardaki Nebi Salih beldesine baskın düzenlemiş ve beldeye giriş-çıkışları kapatmıştı.

Baskın sırasında “İsrail” askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 yaşındaki Muhammed başından, babası Heysem Temimi de omzundan yaralanmıştı.

Ağır yaralanan bebek kaldırıldığu hatanede 5 Haziran’da hayatını kaybetmişti.

Henüz 2 yaşındaki bir bebeği başından vurarak ağır şekilde yaralayan “İsrail” ordusu, olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada, "Filistinli bebek için üzgün olduklarını" ifade etmekle yetinmiş ve cinayeti üstlenmişti.

Tedavi gördüğü Ramallah'taki El-İstişari Hastanesinde Filistinli baba Heysem Temimi ise Filistinli silahlı bazı kişilerin Yahudi yerleşim birimi yönüne ateş açması üzerine “İsrail” ordusunun buna misilleme yaptığı iddiasını yalanlamıştı.

Temimi, “Öncesinde herhangi bir silah sesi duymamıştık. İlk olarak ‘İsrail’ askerleri evime ateş açtı. Bir akrabamızı ziyaret etmek için evden çıkıp aracımıza bindiğimiz sırada üzerimize ateş açıldı ve bu olay yaşandı. Aracı ters istikamete sürmeye çalıştım ancak ikinci kez ateş açıldı." demişti.

İşgal edilmiş Filistin topraklarında vahşi katliamlar yaşanırken, İslam beldelerindeki yöneticiler boş kınama mesajlarıyla gasıp Yahudi varlığını cesaretlendirip, "normalleşme" anlaşmaları ile katliam ve işgale meşruiyet kazandırıyor. "İsrail"in gerçekleştirdiği vahşilikleri BM'ye havale edip, acziyetlerinin üzerini örtüyorlar.